Zelf gemaakte tomatensaus

Zelf gemaakte tomatensaus

Er gaat toch niets boven een zelf gemaakte tomatensaus. Ten eerste omdat de tomatensaus uit blik niet zo gezond zijn. Er zit namelijk BPA aan de binnenkant van het blik en BPA geeft verschillende gezondheidsproblemen. Ook zitten er in verse tomaten meer vitamines en mineralen. En de zelf gemaakte is ook gewoon veel lekkerder.

Dit is een erg fijn en makkelijk recept, binnen 5 minuten staat de pan op het vuur. En tomaten zijn volop verkrijgbaar. Heb je een tomatenplant in de tuin, niks leuker om tomatensaus van je eigen tomaten te maken. En anders koop je een hele bups als de tomaten in de aanbieding zijn en maak je voor een paar keer tomatensaus. De rest vries je in.

Hoe maak je zelf je tomatensaus?

Ingrediënten voor één maaltijd:

  • 8 tot 10 tomaten (roma of tros)
  • 1 grote ui
  • 2 a 3 knoflooktenen
  • 1 el balsamico azijn of rode wijnazijn
  • kruiden naar keuze
  • eventueel 3-5 zongedroogde tomaten

Je begint met het snipperen van de ui, knoflook en eventueel de zongedroogde tomaten. Zet in de tussentijd de waterkoker aan. Maak een inkeping aan de bovenkant van de tomaten en doe ze in een grote schaal. Voeg nu het hete water toe en zorg dat ze helemaal onder water staan. Na zo’n vijf minuten haal je ze uit de schaal en kun je ze ontvellen. Ontvelde tomaten in een zelf gemaakte tomatensaus scheelt weer zeven.

Fruit de ui en knoflook in een beetje olie. Na 3 minuten voeg je de in vieren gesneden tomaten en zongedroogde tomaten toe. Eventueel haal je ook nog de pitjes eruit, dan word de saus iets dikker. De saus mag zeker 30 minuten pruttelen. Plet tussendoor de tomaten met je pollepel in de pan, zodat de tomaten opgaan in de saus.

Kruiden: je mag de saus al kruiden. Als je weet dat je het gaat gebruiken voor de pasta, voeg je in het begin (als de tomaten erbij gaan) al verse basilicum of tijm toe. Weet je nog niet voor welke keuken je hem gaat gebruiken, dan laat je hem zonder kruiden.

Teveel gemaakt, je kunt het heel makkelijk invriezen!

Tomatensaus Tomatensaus

Misschien vind je dit ook lekker?

Broodje met zelfgemaakt paprikaspread
Paprikaspread
Zelf quacamole maken
Zelf quacamole maken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.