Zelf gemaakte paprikaspread

Zelf gemaakte paprikaspread

Al een tijdje stond op mijn lijstje om zelf paprikaspread te maken. Ik at vroeger veel (nou oké – heel veel) sandwichspread. De laatste tijd is dat veranderd in de paprikaspread van Zonnatura. Een heerlijk fris smeersel voor op je brood. En daar kom ik weer, dat wil ik natuurlijk zelf maken. En wat blijkt, het is ook niet zo moeilijk. Op de ingrediënten lijst bekeek ik wat er ongeveer in gaat, dan de paprika’s in de oven en mengen maar. Echt een aanrader. En ja, die sandwichspread ga ik nog eens zelf maken. 

Hoe maak je zelf gemaakte paprikaspread?

Ingrediënten:

  • 3 punt paprika’s, geel, oranje en rood
  • handje zonnebloempitten
  • 1 knoflook
  • citroenrasp
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • lekker wat peper

Verwarm de oven op 200 C.

De paprika’s worden eerst, bijna zwart, gebakken in de oven. Halveer de paprika’s, en maak ze schoon. Leg ze op het rooster, druppel een beetje olie eroverheen en laat ze in 15 tot 20 minuten gaar bakken in de oven. Let op; dit gaat natuurlijk lekken in de oven. Leg er een bakplaat met bakpapier onder, dit scheelt weer schoonmaken. Zijn de paprika’s aan de punten zwart en goed zacht, dan laat je ze afkoelen.

Haal nu het buitenste velletje van de paprika af. Meng samen met de knoflook, citroensap, pitten en de kruiden in een keukenmachine tot een spread. Gebruik je gewone paprika’s of vind je het de smaak sterk, voeg er dan 1 of 2 zongedroogde tomaatjes aan toe.

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Zelf gemaakte heksenkaas
Tonijnsalade
Hummus met zongedroogde tomaten

Soortgelijk

Markeelsalade

Markeelsalade

Makreel is een gezonde vis. Een vette vis, boordevol de gezonde vetten, maar ook eiwitten. Maak een makreelsalade voor op je broodje of toast met een verjaardag. En heel fijn, de salade is makkelijk te maken. Gerookte etenswaren, zoals makreel, kip en rookworst, zijn de […]

Pittige roomkaassalade

Pittige roomkaassalade

Laatst kocht ik een heerlijke roomkaassalade in de supermarkt. Zo lekker dat ik hem zelf wilde maken. Dat is niet zo moeilijk, kijken op de ingrediëntenlijst, mengen en proeven maar. Omdat alles zo vers is, bewaar je hem maar een paar dagen in de koelkast. […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.