Mexicaanse Burritos

Mexicaanse Burritos

In het thema ‘hoe vervangen we een wereldgerecht’, vandaag Mexicaanse Burritos of wel tortilla’s uit de oven. We maken het allemaal zelf, dus ook de tortilla’s. En wel met speltbloem en lekker dat het is! Mijn ervaring is dat ze veel meer vullen of is het dat van de kant en klare je zo blijft eten door alle toevoegingen.

Hoe maak je de Mexicaanse burrito’s?

Ingrediënten vulling:

 • 300 gram kipfilet
 • 1 halve rode paprika
 • 1 halve gele of oranje paprika
 • 1 of 2 tomaten
 • 1 grote ui
 • 2 knoflooktenen
 • roomkaas
 • geraspte (geiten)kaas of cheddar
 • Mexicaanse kruiden

Ingrediënten tortilla’s (voor 6 stuks):

 • 320 gram speltbloem
 • 150 ml lauwwarm water
 • 1 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • 2 el olijfolie

Maak eerst de tortilla’s. Je mengt alle ingrediënten door elkaar, kneed een paar minuten en laat het een half uur met een folie erover staan. Na een half uur kun je gaan uitrollen. Als het blijft plakken, zorg er dan voor dat je genoeg speltbloem op je roller en aan de onderkant van de tortilla hebt. Je kunt hem ook tussendoor een handje helpen door wat uit elkaar te trekken. De tortilla’s bak je in een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Na 2-3 minuten kun je hem omdraaien. Doe dit pas als je aan de bovenkant bubbels ziet verschijnen.

Maak nu het kip mengsel klaar. Je snijdt de ui en knoflooktenen fijn. En de paprika, tomaat en kip in blokjes. Bak in de pan met wat olie de kip en voeg 1 minuut later de ui, knoflook en paprika toe. Als laatste, als de kip gaar is, gaan de blokjes tomaat en Mexicaanse kruiden erbij.

Verwarm in de tussentijd de oven op 200C.

De tortilla’s besmeer je met wat roomkaas en het kipmengsel. Leg ze opgerold in de ovenschaal met wat geraspte kaas erover en eventueel groene pepers. Na zo’n 15 minuten in de oven (als de kaas gesmolten is) zijn de Mexicaanse Burrito’s klaar.

Voor de makkelijke versie gebruik je kant en klare burrito’s.

  Om te pinnen:

Mexicaanse Burritos


Misschien vind je dit ook lekker?

recept voor wrap met halloumi en groenten
Warp met halloumi en gegrilde groenten
mexicaans tortilla
Maak zelf je tortilla
mexicaans in één pan
Mexicaans in één pan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.