High tea – twee variaties van heerlijke sandwiches

High tea – twee variaties van heerlijke sandwiches

Een high tea is altijd een goed idee. Je begint met hartig, zoals sandwiches en hartige taart of quiche. Daarna scones met clotted cream en jam en andere zoetigheden. Een high tea is ook een goed idee tijdens een gezellige middag met familie zoals Pasen. Gezellig kletsen, met hapjes op tafel.Voor de high tea begin ik met de sandwiches. Ik maakte sandwiches met kipfilet en appel, en sandwiches met zalm, komkommer en avocado mousse.

Hoe maak je de sandwiches?

Ingrediënten:

 • volkoren of speltbrood, zoals de Liefde & Passie broden
 • kipfilet (vleeswaren)
 • 1 appel
 • 2 el grove mosterd
 • 2 el geitenyoghurt
 • plakjes zalm
 • komkommer
 • avocado
 • roomkaas of hüttenkäse
 • 1 tl cayennepeper
 • citroen

We beginnen met de sandwich met kipfilet. Snij het brood in schuine plakken. Snij de appel in dunnen plakken (eventueel met schil eraan). Meng de yoghurt en grove mosterd. Smeer het brood met de yoghurt-mosterd mengsel en beleg met de kipfilet en appel.

Als volgend de sandwich zalm. We maken een avocado mousse van 1 hele avocado, met 2 el roomkaas of hüttenkäse en 1 tl cayennepeper. Snij de komkommer in dunne, lange plakken. Beleg het brood met de plakken komkommer, zalm en bovenop een goede klodder avocadomousse.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Club Sandwich
paastafel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.