Oranje hummus, met wortel

Oranje hummus, met wortel

Hummus op een broodje, of dip je groenten stengels erdoor. Altijd goed. Regelmatig maak ik een hummus. In de koelkast blijft het afgesloten een paar dagen houdbaar. De ene dag eet ik het met stengels wortels en de andere dag op een broodje met een kom soep. Wist je dat je hummus uitspreekt als goemoes?

Hummus bestaat voornamelijk uit kikkererwten, een goede eiwittenbron.  Een superfood, maar wel één die al heel lang bestaat. Deze hummus heb ik aangevuld met wortel, maar dit kan ook met bieten of zongedroogde tomaten.

Alle recepten met hummus vind je hier.

Recept oranje hummus

Dit heb je nodig:

  • 1 kikkererwten pot (350-400 gram)
  • 3 wortels
  • halve citroen
  • 1 tl cayennepeper
  • 3 el sesamzaadjes
  • 2 knoflooktenen

Verwarm de oven voor op 200 C. Snij de wortels in grove stukken, leg ze op een bakplaat met bakpapier en schenk er olie overheen. Dit gaat 15-20 minuten in de oven, totdat ze zacht zijn.

Spoel de kikkererwten af. Rooster de sesamzaadjes. Snij de knoflook fijn. Meng in een keukenmachine de wortel, kikkererwten, knoflook, cayennepeper, geroosterde sesamzaadjes en citroensap tot een geheel.

Tip: ik gebruik zelf geen tahin, dat vind ik niet zo lekker. Maar je mag het natuurlijk wel maken met tahin, gebruik dan 2 a 3 el tahin in plaats van de sesamzaadjes.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van recept oranje hummus om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Zelf gemaakte heksenkaas
Zalmspread

Soortgelijk

Hummus met zongedroogde tomaten

Hummus met zongedroogde tomaten

Ja, ik ben gek op hummus! Op een broodje, op een salade, als een dip. Heerlijk. Deze hummus heeft een twist, een zongedroogde tomaten twist. Recept zongedroogde tomaten hummus Ingrediënten: Gebruik gekookte kikkererwten. Doe alles in de blender of keukenmachine en meng tot een smeuïg […]

Hoe maak je zelf hummus?

Hoe maak je zelf hummus?

Hummus, het makkelijkste recept om zelf te maken! Ik heb twee versies voor je, het origineel en één met bieten. Dat het zo makkelijk is om te maken, gaat je hopelijk verbazen. En vooral dat je daarom zelf de hummus gaat maken en niet meer kant […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.