Persoonlijk – over worstelingen op vakantie

Persoonlijk – over worstelingen op vakantie

Mijn meest persoonlijke blog tot nu toe. Over mijn worstelingen op vakantie. Lees verder, want ik denk zo maar dat veel meer personen zich hierin zullen herkennen.

Eind augustus ben ik terug gekomen van een heerlijke vakantie in Italië. Heerlijk weer, lekker eten en veel te zien. Klinkt als mijn ideale vakantie. Daar rij ik graag 1400 km voor.

Maar dat betekende voor mij ook balans zoeken tussen vakantie en gezond eten; ach ik wil toch ook die echt Toscaanse chocoladecake proeven en die vele soorten pizza en pasta’s. En ik wil mij niet vergelijken met anderen. Helemaal niet als ik daar in mijn bikini (lees tankini) rondloop. Want als ik eerlijk ben, mogen er wel een paar kilo af bij mij. Maar ja van wie. Ja, van mijzelf. En zo wil ik op vakantie genieten en lekker mijzelf zijn en komen er weer alleen maar gedachtes dat ik moet afvallen en niet mag genieten van het heerlijke eten. Ik zat echt in een splagaat!

Zo vervelend dat vergelijken met anderen

Vergelijk jij je ook met anderen? Want heel vaak komt de ander er bij mij beter vanaf. Vervelend gevoel geeft dat hé. Eigenlijk ben je dan nooit tevreden met jezelf. En dat vond ik zo’n stomme gedachten. Ben ik nou echt niet tevreden met mijzelf?

En een kreet die hier echt bij hoort: Wat je denkt dat anderen van je denken, denk je zelf!

Op vakantie ben ik daar eens goed over gaan nadenken.

Zelfbewust

Oké, we hoeven niet allemaal het lichaam te  hebben van Doutzen Kroes en we hoeven niet super zelfverzekerd rond te lopen. Maar wel zelfbewust. Ik ben stevig van bouw, ik heb vetjes rond de heupen (en op nog wel meer plekken). Maar maakt mij dat een minder persoon dan die super atletisch gebouwde vrouw, met haar bikini – want zij kan dat wel hebben – en die ook nog eens super snel bruin wordt (jaloers!). Is het wel zo dat die persoon daardoor gelukkiger is en zelfverzekerd? Zij leeft misschien op een blaadje sla en kan niet genieten van chocolade omdat ze zichzelf dat niet gunt. En misschien vind zij haar tenen wel veel te lang of haar neus. Of zit zij al een jaar werkeloos thuis en voelt zij zich waardeloos… Ik hoorde gelukkig ook een stemmetje in mijzelf: het maakt haar niet meer of minder dan jou!

Zelfbewust zijn vind ik ook dat je zelf weet hoe je lichaam eruit ziet. Ja, met vetjes op bepaalde plekken maar ook met sprankelende ogen, mooie ronde billen of een taille! En ja dit gaat alleen nog maar om het uiterlijk. En uiterlijk maakt jou niet wie je bent. Ben je een zorgzame vrouw, met veel vrienden, met veel plezier in je werk, die klaar staat voor anderen, voor je kids. Durf je veel, ben je creatief, gezond of heel slim.

Prijs je gelukkig met wat je hebt, wat je bent.

Hoe kun je je hier meer bewust van worden?

Dit persoonlijke verhaal gaat van vergelijken op vakantie met de slankere medemens tot zelfbewust in het leven staan. Ja, dat kan allemaal tijdens mijn worstelingen en inzichten op vakantie. Ik ben daarom begonnen met ‘zelfbewust zijn’. Dat kun jij ook doen. Neem eens de tijd om te bedenken en op te schrijven welke dingen je over jezelf kunt zeggen, en bedenk niet in goed of niet goed. Het is wat het is. Niet oordelen. Dit kun je in je dagboek bijhouden of koop een klein notitieboekje. Je kunt dit elke keer weer aanvullen. En lees het ook na als je in een vergelijkingsbui bent.

Belangrijk!

Jouw persoontje wordt niet gemaakt door hoe slank je er uit ziet, maar hoe je in het leven staat, hoe jij bent en voor anderen! Ik wil hiermee niet zeggen dat we niet hoeven af te vallen. Als je wel wilt afvallen of meer wilt sporten om strakker in je vel te zitten, doe dat dan. Maar voor jezelf, voor je gezondheid en niet voor anderen.4 thoughts on “Persoonlijk – over worstelingen op vakantie”

  • Ik denk dat je voor het woordje “vrouw” het woord persoon kan plaatsen. Ook mannen hebben deze gedachten, dat weet ik zeker ?

  • Hi Liesbeth,
    Wat een open en eerlijke blog, dankjewel! Wat fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die hiermee rondloopt. Het zelfbewust zijn en trots zijn op wie ik ben innerlijk en uiterlijk is iets waar ook ik elke dag mee rondloop en een positieve draai aan te geven. Succes met deze uitdaging. Ik hoop dat je gauw zult zien wat voor mooi, lief en leuk mens je bent inside en out!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.