Griekse salade

Griekse salade

Fan van de Griekse salade? Maar ben je net zoals ik al heel wat jaren niet op vakantie geweest in Griekenland? Maak dan zelf je Griekse salade. Deze salade is behoorlijk kidsproof, mijn kinderen zijn ook fan van de salade. Zij halen er wel uit wat ze niet lekker vinden. De oudste vind bijvoorbeeld tomaten in een salade niet zo lekker. Zelf vind ik rode uien rauw niet fijn, die haal ik er dus lekker uit! Het is echt een zomers gerecht. Ideaal bij de barbecue of met een stukje vis.

Hoe maak je een Griekse salade?

Ingrediënten:

  • 3 tomaten of 3 handen snoeptomaten
  • halve komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 3 el olijven
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 100 gram feta
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el oregano

Het is vooral veel snijwerk. Snij de uien in ringen en de feta in blokjes. Maak de tomaten en komkommer in halve ringen of blokjes. Halveer de olijven. Nu alleen nog de olie, azijn en oregano eroverheen.

Om te pinnen:

Griekse salade

Misschien vind je dit ook lekker?

zoete aardappel slaatje
Zoete aardappel – avocado slaatje
tomaten komkommersalade
Tomaten – komkommersalade
watermeloensalade met feta
Watermeloensalade

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Borrelbrood met pesto en mozzarella

Borrelbrood met pesto en mozzarella

Dit borrelbrood ziet er heel feestelijk uit. Vraag je je af of het moeilijk is om te maken? Nou, dan verklap ik het meteen; het is super makkelijk te maken. En je kunt ook gemakkelijk je eigen variatie maken. Met vleeswaren ertussen, of andere kazen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.