Griekse salade

Fan van de Griekse salade? Maar ben je net zoals ik al heel wat jaren niet op vakantie geweest in Griekenland? Maak dan zelf je Griekse salade. En kidsproof, mijn kinderen zijn ook fan van de salade. Zij halen er wel uit wat ze niet lekker vinden. De oudste vind bijvoorbeeld tomaten in een salade niet zo lekker. Zelf vind ik rode uien rauw niet lekker, die haal ik er dus lekker uit! Het is echt een zomers gerecht. Ideaal bij de barbecue of met een stukje vis.

Hoe maak je Griekse salade?

Ingrediënten:

  • 3 tomaten of 3 handen snoeptomaten
  • halve komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 3 el olijven
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 100 gram feta
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el oregano

Het is vooral veel snijwerk. Snij de uien in ringen en de feta in blokjes. Maak de tomaten en komkommer in halve ringen of blokjes. Halveer de olijven. Nu alleen nog de olie, azijn en oregano eroverheen.

Misschien vind je dit ook lekker?

Tomaten – komkommersalade
Slaatje van zoete aardappel en avocado
Watermeloensalade met feta
Your Wishes

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.