SINT – Gevuld speculaas – heerlijk zonder suiker

SINT – Gevuld speculaas – heerlijk zonder suiker

Kijkt die gevulde speculaas jou ook zo aan in de supermarkt. Kopen, kopen, kopen! Of eigenlijk eten, eten, eten. Maak hem zelf, en zelfs zonder suiker is hij heerlijk! Heb je hele kritische eters, dan voeg je toch wat suiker toe. 

Hoe maak je gevuld speculaas?

Ingrediënten:

 • 200 gram amandelmeel
 • 200 gram speltmeel
 • 75 gram dadels
 • 100 gram blanke rozijnen
 • 75 gram kokosolie
 • 7 el plantaardige melk
 • (50 gram kokosbloesemsuiker)
 • 4 el speculaaskruiden
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 ei
 • hele amandelen of amandelschaafsel
 • 3 el water
 • 1 tl citroenschil

Laat de rozijnen en dadels, apart van elkaar, een kwartiertje in warm water weken. Begin met het wegen. In één schaal gaat 100 gram amandelmeel, met de speltmeel, bakpoeder en speculaaskruiden. Voeg nu de melk, kokosolie en de dadels toe. Dit is ook het moment om eventueel 50 gram suiker toe te voegen. In een andere schaal gaat de andere 100 gram amandelmeel met de citroenschil en water. Voeg daar nu de blanke rozijnen toe. Beiden schalen gaan om de beurt in de keukenmachine om goed te laten mengen. Laat de mengsels in de koelkast hard worden. Dit mag een kwartier, of een paar uur.

Verwarm de oven voor op 180 C.

Het speculaasmengsel verdeel je in 2 gelijke stukken. De helft gaat onderop een vorm (vierkant of rechthoekig). Verdeel het meel onderin door er met de ronde kant van de lepel op de duwen. De spijs gaat hierop, en daarna het andere deel speculaasdeeg. Kluts het ei en verdeel een eetlepel op het deeg. Daarna duw je de amandelen in de deeg.

Na 30 minuten in de oven is je zelf gemaakte gevulde speculaas klaar.

Om te pinnen:

gevuld speculaas

Misschien vind je dit ook lekker?

om naar alle sinterklaas recepten van gezondgezin te gaan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.