Adventure Bread – brood zonder bloem of meel

Adventure Bread – brood zonder bloem of meel

Dit recept voor adventure bread komt uit San Francisco. En het heet zo omdat het je helpt door alle avonturen heen. Ja, dat klopt. Het is een machtig brood! Dit brood kun je het beste een dag van te voren maken. Hij gaat namelijk eerst een tijd in de koelkast, 1 uur in de oven en daarna nog 2 uur afkoelen.

Recept adventure bread

Dit heb je nodig:

 • 250 gram fijne havermout
 • 150 gram gemengde noten
 • 150 gram pitten (zonnepitten en pompoenpitten)
 • 2 el chiazaad, hennepzaad of lijnzaad
 • 2 el psyllium vezels
 • 600 ml water
 • 2 knijpen agavesiroop of rijstsiroop

In dit recept een paar ingrediënten die je niet altijd bij de supermarkt te verkrijgen zijn.

Verwarm de oven voor op 150C.

De noten en pitten gaan samen voor 15 minuten in de oven. De noten kun je heel laten, of je maakt ze iets fijner in een keukenmachine. De zaden gaan trouwens niet in de oven. Zodra de noten en pitten wat zijn afgekoeld, meng je ze met de havermout en zaden. Daarna water en siroop erbij. Het mengsel gaat in een brood bakvorm, met onderin de bakvorm een klein laagje olijfolie. Dit gaat afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.

Als het uit de koelkast komt, gaat het 1 uur in de voorverwarmde oven, op 200 C.

Laat het daarna zeker nog 1 tot 2 uur afkoelen.

Om te bewaren op Pinterest:

adventure bread met een plak met boter

Misschien vind je dit ook lekker?

Noten en pittenbrood
wentelteefjes uit de oven
kokos bananenbrood


7 thoughts on “Adventure Bread – brood zonder bloem of meel”

  • Hi Marjory, Sorry voor mijn late reactie. Ik heb dit berekend, op een heel brood is dat ongeveer 250 gram koolhydraten, en maar 27 gram suikers (voornamelijk de siroop). Zo kun je het beste terugrekenen naar één sneetje. Gezonde groetjes Liesbeth!

 • Hoi, bedankt voor je recept. Ik ga m eens proberen. Hoe nodig zijn de vezels in het recept? Maakt het het gewoon wat prettiger van structuur of valt het anders gewoon uit elkaar ofzo.. Ben benieuwd of je dat ooit geprobeerd hebt.

  • hi Jimmi, De vezels zijn, naast gezond, ook als vervanging van het ei, en om het compacter te maken. Je kunt dus ook 1 ei erbij doen! gezonde groetjes Liesbeth

 • Adventure brood, met enkel zaden, noten, pitten.
  Oud recept, maar toch een vraag.
  Hoe lang te bewaren en kan het in diepvries.
  Het is trouwens goed gelukt,, maar erg flauw van smaak

  • Hoi Annemie, Dank voor je vraag. Het is al een vrij massief brood, en na 1 of 2 dagen is het wel droog. Je kunt het zeker wel invriezen, dat doe ik zelf ook. Ik zou het alleen wel per snee of verpakt per twee invriezen. Dan kun je die per keer eruit halen. En dat het flauw is, dat is jammer. De smaak komt toch voornamelijk van de zaden, pitten en noten. Ik kan mij wel voorstellen dat een kruid zoals kaneel of rozemarijn hem meer smaak geven.
   Gezonde groetjes Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.