Mijn bucketlist van 2018

Mijn bucketlist van 2018

GezondGezin is mijn eigen bedrijf. Dus daar horen doelen bij, goals om te halen, targets. Nu ben ik daar niet van. Misschien niet zo goed, daarom bedacht ik mij: ‘waarom maak ik geen bucketlist’. Mijn eigen bucketlist voor dit jaar, met een overlap voor GezondGezin. Zo’n bucketlist voor 2018 was zo gemaakt. En ook wel goed, want eigenlijk komen nu mijn doelen voor dit jaar gewoon langs. Daar gaan we, hoe ziet mijn bucketlist eruit.

  1. Genoeg ontspanning; lezen, lezen, lezen

   Ik begin met ontspanning. Want werken doe ik genoeg, maar daar hoort echt wel ontspanning bij. Op vakantie lees ik graag en veel. Nu ben ik ook veel meer thuis aan het lezen. Lekker vroeg in bed met mijn e-reader. Dit jaar ben ik goed begonnen. Ik heb net mijn 2e boek uit, de jongen in de gestreepte pyjama. Daarvoor een super spannend boek gelezen, iene mine mutte. Allebei aanraders.

  2. Nog meer ontspanning; vakantie

   Wie wil er niet met vakantie. Een weekend weg zorgt er al voor dat ik mij helemaal weer oplaat. Na zo’n weekend rij ik mijn straat in alsof ik een week ben weggeweest. Dit jaar plannen we de zomervakantie nog niet. We volgen de zon. Dus als de zon in Normandië of de Vogezen schijnt, gaan we lekker daarnaar toe. Moeten we verder, dan gaan we verder.

  3. Minder moeten

   Als ik er op ga letten, gebruik ik dit woord zo vaak! Ik moet ook zoveel van mijzelf. Ik MOET dus tegen mijzelf zeggen dat ik minder ‘moeten’ moet zeggen. Hmmm, al weer 3 keer het woord in één zin. Hoe ga ik dit doen??? De eerste stap heb ik al gemaakt, ik ben mij ervan bewust. De rest wordt nog een uitdaging.

  4. Voorlichting vanuit Stichting Kind en Voeding

   Ik ben voorlichter bij de Stichting Kind en Voeding. Dat wil zeggen dat ik gastlessen mag geven op scholen en kinderopvangbedrijven. Voorlichting over gezonde voeding of een gezonde, maar lekkere proeverij. Voor kinderen, gewoon in de klas.  Want jong geleerd, is oud gedaan! Eerst maar proberen op de school van mijn jongste zoon. En de eerste contacten zijn al gelegd.

  5. Kookworkshop voor kinderen houden

   Zelfgemaakt!

   Ik vind koken erg leuk. Dat kan bijna niet anders. En ik wil dit ook graag overbrengen aan kinderen. Mijn eigen kinderen vinden het helaas niet zo leuk. Dus dan maar andermans kinderen. Dit jaar begin ik om mij te oriënteren hoe en waar ik zo’n kookworkshop kan organiseren.

  6. Meer creatief bezig zijn

   Ik vind tekenen (handlettering) en waterverven erg leuk om te doen. Het werkt voor mij als meditatie. Ik kijk niet op mijn telefoon en ben echt even de tijd kwijt. Heerlijk.

  7. Wandelen, wandelen, wandelen

   Ik heb het hardlopen officieel vaarwel gezegd. Een paar jaar geleden begon ik er regelmatig mee in het voorjaar. En na een paar maanden liep ik 3 of 5 kilometer, maar had ik ook klachten. Dan weer mijn gewrichten of mijn scheenbeen. Ik heb nu definitief de knoop doorgehakt. Nee, ik ga niet meer hardlopen. Gelukkig gaat wandelen wel goed. Heel erg goed zelfs. Dus ik ben lid geworden van natuurmonumenten, en loop lekker wandelend mijn kilometers.

  8. Weekendje weg met mijzelf

   Misschien klinkt het saai, en weet je niet helemaal wat je moet doen. Maar echt een aanrader. Ik heb het een paar jaar geleden al een keer gedaan. Een huisje, in de tuin bij iemand, met een mooi uitzicht over de weilanden. Ik had veel tijdschriften mee, mijn crea bea schilder en tekenspullen en ben een dagje naar de sauna gegaan. Dit laatste is super makkelijk alleen. In de meeste sauna’s mag je toch niet praten. Dat weekend krijg je automatisch de tijd om over dingen na te denken. Klein of groot, dat maakt niet uit. Want ik ga altijd maar door met alles, zonder eens een langer momentje voor jezelf.

  9. Opleiding Kindercoach afronden

   De opleiding is erg leuk, en het is precies wat ik wil doen in combinatie als voedingscoach. Maar wel ongeveer het laatste in de rij waar nu mijn tijd naar toe gaat. Naast werk, GezondGezin, het gezin, ontspanning, is het lastig inplannen. En dat is denk ik ook de bedoeling, inplannen!

  10. En vooral ook genieten!

   Van het leven, mijn gezin, vrienden en familie! Oh ja, en dan gooi ik deze er ook maar in: meer loslaten!

   Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.