vegetarische pasta

Vegetarische romige pasta met champignons en spinazie

Een nieuw recept voor een romige pasta. Eet jij ook wekelijks pasta? Het is een makkelijke maaltijd, vullend en de meeste mensen (en kinderen!) lusten het. Bij ons eten we het meestal met rundergehakt, soms met kipfilet of zalm. In de week zonder vlees was ik op zoek naar een vegetarische pasta. Bijna automatisch dacht ik aan champignons om het vlees te vervangen. En een beetje groen voor de kleur. Al weer een aantal jaren eet ik alleen volkoren pasta. Dat bevalt erg goed, met veel minder behoefte om maar door te eten.

Hoe maken we de romige pasta met champignons en spinazie?

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200-250 gram volkoren pasta
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram spinazie
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 200 ml bouillon
  • 1 el tijm
  • 100 ml plantaardige room (bijvoorbeeld rice cuisine)

Maak de pasta klaar zoals op de verpakking staat aangegeven.

Snij de champignons in plakken, en de ui en knoflook fijn. Bak de champignons met de ui en knoflook een paar minuten in een pan. Voeg nu de bouillon en tijm toe. Zodra het kookt, laat je het nog 5 minuten inkoken. Het bouillon verdampt bijna helemaal. Voeg nu de room en de spinazie toe. En laat het een paar minuten rustig aan verwarmen tot de spinazie is geslonken.

Misschien vind je dit ook lekker?

Italiaanse panzanella salade
Cheesy risotto met broccoli
Zelf pizzadeeg maken

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.