Maak zelf je ice tea

Hoe maak je zelf ice tea?

Je kent het wel; het is warm weer en water drinken ben je even zat. Neem een heerlijke zelf gemaakte ice tea. Drink je je thee ook zonder suiker’? Dan is deze ice tea zonder suiker prima te doen. Wist je trouwens dat het ook super gezond is om tijdens de warmte juist wel warme thee te drinken. De hitte van de thee zorgt ervoor dat je poriën open gaan en je gaat zweten. Zo zorgt je lichaam er weer voor dat je afkoelt.

Hoe maak je zelf ice tea?

  • water
  • ijsklontjes
  • theezakjes
  • eventueel scheutje honing of suiker

Gebruik het theezakje naar jouw keuze. Bijvoorbeeld munt, sinaasappel of gember. Ik heb 2 manieren uitgeprobeerd en de langzame manier vond ik zelf het meest succesvol. Aan jou de keuze of je snel zin heb in ice tea, of wat meer geduld hebt.

De snelle manier:

De snelle manier is om in 1 grote mok thee te zetten met 1 theezakje. Na 5 minuten trekken, haal je het theezakje eruit en vul je de karaf aan met nog 2 mokken koud water en veel ijsklontjes. Je kunt het dan meteen drinken. Met deze manier vond ik nog wel veel theesmaak. Ben je nog een zoete kauw, voeg er dan een scheut honing of iets andere zoets aan toe.

De ‘nachtje in de koelkast’ manier:

Met de meer geduldige manier laat je 2 theezakjes in een liter water een hele nacht in de koelkast trekken. ‘s Ochtends haal je de theezakjes eruit. Laat het zo, of je vult de kan aan met plakjes sinaasappel, citroen of muntblaadjes. Ben je nog een zoetekauw, voeg er dan een scheut honing of iets anders zoets aan toe.

Zo’n open karaf staat natuurlijk leuk, maar je bewaart hem wel in een afgesloten, dichte kan.

De opgepimpte ice tea met plakjes sinaasappel en citroen.

Misschien vind je dit ook lekker?

Watermeloen juice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fruitwater

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.