SINT – Sinterklaas cake

SINT – Sinterklaas cake

Veel mensen spreken met sinterklaas overdag al af. Dan komen de kruidnoten en schuimpjes op tafel terwijl de kinderen aan het zingen zijn. Toch? Een stukje cake bij een kopje thee is ook lekker. Zeker deze sinterklaas cake, gevuld met kruidnoten. Een cake is standaard gemaakt van 200 gram roomboter, 200 gram bloem en 200 gram suiker. In deze cake vervang ik de suiker door 1 banaan. Ja, en door kruidnoten.

Recept sinterklaas cake

Dit heb je nodig:

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram speltmeel of havermeel
  • 4 eieren
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 banaan
  • 3 handjes kruidnoten (zelf maken, kijk dan hier voor het recept)

Verwarm de oven voor op 180C en laat meteen de roomboter smelten in de oven. Maak in de tussentijd de havermeel door havermout fijn te maken in een keukenmachine. De havermeel bewaar je in een grote schaal.

Meng de inmiddels gesmolten boter met de banaan in de keukenmachine. Meng daarna ei voor ei erdoor. Voeg als laatste de kruiden en bakpoeder toe. In de grote schaal meng je dit door de meel en 2 handjes (of grote handen) kruidnoten. Dit stort je in je cakevorm, indien nodig met bakpapier. Verspreid nog 1 handje kruidnoten erover heen en een aluminiumfolie wat voorkomt dat je kruitnoten gaan verbranden.

De cake gaat zeker 50 minuten in de oven. Haal na 30 minuten de folie eraf en check na 45 minuten of het al gaar is. De caketest, dus is het satéstokje droog, werkt hier hetzelfde.

Om te bewaren op Pinterest:

speculaascake

Misschien vind je dit ook lekker?

sinterklaas recepten zoals kruidnoten, cake en speculaasbrokken
Ricotta cake met zomerfruit
Ricotta cake met zomerfruit


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.