Gezondere kokosmakronen

Gezondere kokosmakronen

Veel van de recepten voor kokosmakronen bevatten veel suiker. Dat hoeft helemaal niet. Ik maakte ze met kokosrasp, uiteraard, maar ook met noten. Zo is het én lekker én zoet genoeg. Vinden zelfs mijn kinderen.

Recept gezondere kokosmakronen

Dit heb je nodig:

  • 125 gram kokosrasp
  • 125 gram noten (licht van kleur)
  • 3 eiwitten (100 gram)
  • scheut olijfolie
  • eventueel scheut agavesiroop

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Gebruik noten die licht zijn van kleur, zoals cashewnoten of amandelen. Maak de noten fijn. Meng ze met de kokosrasp en zorg dat er geen klontjes in zitten. Meng nu de eiwitten, olijfolie en een scheut agavesiroop (of honing) erdoor. Meng goed. Tip voor de eiwitten, je kunt een bakje eiwitten kopen onder andere bij de jumbo. Splits je zelf je eieren, maak dan mayonaise of spaghetti carbonara van de eidooiers.

Het deeg gaat daarna in zijn vorm of op een bakplaat. Ik deed ze in een muffinvorm. Zo blijven ze gelijk in grootte en vorm. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon op bakpapier op een bakplaat leggen. Het deeg is wat vochtig, dus een ijsschep is dan wel zo handig.

Ze gaan voor 15-18 minuten op 180 graden in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Wortel – kokos muffins
kokostaart
Kokostaart
Plantaardige monchou taartGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.