Pastinaak – wortelsoep

Pastinaak – wortelsoep

Dit is mijn 30ste soep gerecht op GezondGezin, 30 al weer. Toen ik 4 jaar geleden begon met GezondGezin had ik niet bedacht dat ik wel 30 verschillende soorten soep gerechten zou maken, bedenken, eten. Als kind lustte ik eerst alleen de tomatensoep of de groentesoep zonder de groenten. Daar kwam op een gegeven moment erwtensoep bij. Veel later dus nog veel meer. Een dikke, goed gevulde soep doet het bij mij nog steeds goed. Zo ook deze met wortel en pastinaak.

Recept wortel en pastinaak soep

  • 1 grote winterpeen
  • 4-5 pastinaken
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 2 el mosterd
  • half bosje verse platte peterselie

Snij de pastinaak in blokjes, de winterpeen in plakken en de prei in ringen. De ui en knoflooktenen maak je lekker fijn. Deze laatste 2 bak je in wat olie in een soeppan. Bak daarna de prei een paar minuten mee en daarna volgen de winterpeen en pastinaak. Wacht een paar minuten en voeg de bouillon toe en laat het 20 minuten op een laag vuurtje koken. Voeg als laatste de mosterd en het grootste gedeelte van de peterselie toe en meng goed door met de staafmixer in de pan. De laatste blaadjes peterselie gaan boven op de soep in je kom.

De soep is al dik van zichzelf, dus de room die ik had klaarliggen heb ik er niet eens doorheen gedaan.

Om te bewaren op Pinteres:

Pastinaak wortelsoep

Misschien vind je dit ook lekker?

kruidige wortel paprikasoep
Kruidige wortel paprikasoep
Romige mosterd preisoep
Romige mosterd preisoep
kom erwtensoep
Erwtensoep


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.