Gepocheerd ei – 3 manieren

Gepocheerd ei – 3 manieren

Bij het paasontbijt hoort een lekker eitje. Een gekookt eitje of een gepocheerd eitje. Maar hoe maak je een gepocheerd ei? Het ziet er vaak lastig te maken uit. En je maakt hem ook niet elke dag, ik niet in ieder geval, dus veel handigheid krijg je er dan niet mee. Maar wat is nu de handigste manier? Ik heb 3 manieren geprobeerd. Ze werken allemaal maar ik heb wel een favoriet!

Je hebt in ieder geval eieren nodig.

Manier 1; met een plastic zakje

Deze manier kent iedereen wel. Het nadeel vind ik dat je een plastic zakje gebruikt. Het voordeel is, het kan echt niet verkeerd gaan. Het eitje gaat in een plastic zakje (of in folie in een kommetje) en met een knoopje in een pan kokend heet water. Wil je een zacht eitje, haal hem dan na 3 minuten uit de pan, iets harder, dan na 5 minuten. Laat het ei even uitlekken op een keukenpapiertje.

Manier 2: met azijn

Zet hier ook een pan met water op. Zodra het kookt doe je er 50 tot 100 ml azijn bij. De hoeveelheid ligt aan de hoeveelheid water. Gebruik je een grote pan water, gebruik dan 100 ml en anders minder. Nu de draaikolk, die maak je in het water met je lepel en breekt het ei en laat het in de draaikolk vallen. Het azijn (en de draaikolk) zorgt ervoor dat het ei bij elkaar blijft. Wil je een zacht eitje, haal hem dan na 3 minuten uit de pan, iets harder, dan na 5 minuten.

Manier 3: zonder beiden

Ik hou niet van plastic en zoveel azijn is ook best zonde en een dure grap als je maar 1 of 2 gepocheerde eitjes maakt. Maar het kan dus ook zonder!

Uiteraard begin je weer met een pan kokend water. Het eitje breek je in een klein kommetje en daarna gaat hij in de pan met kokend water. Heb je hele verse eieren, dan is het volgende eigenlijk niet nodig. Maar om te voorkomen dat het eiwit uit elkaar valt en je dus van die slierten krijgt, hou meteen 2 lepels in de aanslag. Per ei hou je met de lepels het eiwit bij het eigeel. Eventueel maak je ook nog eerst de draaikolk in het water, dit helpt wel.

Dus, het plastic zakje en het azijn zijn niet perse nodig, maar kan wel handig zijn.

En op deze boterham heb ik een avocado geprakt met cottage cheese, jammie!

Om te bewaren op Pinterest:

gepocheerd ei op een broodje met geprakte avocado

Misschien vind je dit ook lekker?

meerdere granola's
paastafel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.