Kruidige wortel – paprikasoep

Kruidige wortel – paprikasoep

Een grote pan soep op het fornuis, is dat voor jou ook een herinnering aan vroeger? Thuis werd er in het weekend een pan vol gemaakt. Je nam dan ’s middags met de lunch een kopje of als je al wat trek had om 16 uur of gewoon bij het avondeten. Nou ja, je snapt me. Maar dat is eigenlijk niet perse iets van vroeger. Ik maak nog steeds met enige regelmaat een grote pan soep en vries dan een gedeelte in. Ik hoop dat mijn kinderen dat later ook als zo’n fijne herinnering zien. Lekker huiselijk met de hele dag de geur van de soep in huis. Vandaag heb ik zo’n recept om een soeppan vol te maken, een kruidige wortel paprikasoep.

Recept wortel paprikasoep

Ingrediƫnten:

  • 4 grote winterpenen
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot
  • 1 prei
  • 200 ml plantaardige room (bijvoorbeeld van rice cuisine)
  • 2 bouillonblokjes (kruiden of groenten), zonder E-nummers
  • 1,5 liter water
  • kruiden: 2 el paprikapoeder, 1 el cayennepeper, 1 el koriander, 1 tl komijn

Snij de winterpenen en prei in dunne plakken, en de paprika in stukken. Bak in wat olie de prei, voeg daarna de penen toe en de kruiden. Voeg nu het water, de bouillonblokjes en paprika’s toe. Laat het 15 minuten zachtjes koken. Pureer rechtstreeks in de pan met een pureerstaaf en voeg als laatste de room toe.

Let op bij het kopen van bouillonblokjes op de E-nummers. En vooral op E621, of ook wel genoemd mononatriumglutamaat of gistextract. Dit ‘fijne’ E-nummer zorgt ervoor dat je wilt blijven eten.

Om te bewaren op Pinterest:

kruidige wortel paprikasoep

Misschien vind je dit ook lekker?

Bloemkool pompoensoep
Bloemkool pompoensoep
Tomatensoep
Tomatensoep
Romige mosterd preisoep
Romige mosterd preisoep

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.