Wat kun je allemaal doen met overrijpe banaan?

Wat kun je allemaal doen met overrijpe banaan?

En dan zijn je bananen rijp, of zelfs overrijp. Zo zonde om ze snel te moeten op eten of zelfs weg te moeten gooien omdat je ze helemaal vergeten bent. Daarom help ik je met wat je allemaal kunt doen met overrijpe bananen.

Wat kun je doen met overrijpe bananen?

Dus, wat kun je nu allemaal doen met overrijpe bananen.

1. Invriezen

Gebruik je ze niet meteen? Dan kun je ze ook makkelijk invriezen. Verpak ze in plakjes of grotere stukken in een druk en sluitzakje of nog duurzamer in een bakje. Je gebruikt ze later. Kijk naar de volgende tips om ermee te maken.

2. IJs

chocolade bananenbrood

Maak er ijs van, zoals een frambozen – bananenijs. Bananen en frambozen uit de vriezer, mengen met een beetje plantaardige melk. Meer is het niet.

3. Bananenbrood

Bananen horen in een bananenbrood. Natuurlijk maak je van rijpe bananen een bananenbrood. Het bananenbrood recept met chocola en walnoten is echt zo lekker. Lekker als tussendoortje, toetje na de lunch.

4. Bananenmuffins

Bananenmuffins maak je heel makkelijk met wat meel, ei, banaan en een beetje bakpoeder. Je kunt ze als ontbijt eten of gewoon als gezond tussendoortje.

5. Koekjes

Overrijpe bananen verstop je in heerlijke havermoutkoekjes.

6. Smoothie 

Een smoothie is ideaal om de banaan uit de vriezer in te verwerken. Dan is de smoothie lekker koud en heb je geen ijsblokjes nodig. Denk aan een groene smoothie, dus met spinazie, banaan en mango. Of met rood fruit zoals frambozen.

7. Havermoutpap

Een banaan is erg lekker door je pap of de kwark met havermout. Extra lekker vind ik een geprakte banaan, dus prak hem tot moes en voeg hem eraan toe.

Banaan – ei pannenkoek

8. Pannenkoek

Maak een bananen – ei pannenkoek als ontbijt. Gebruik hiervoor 1 banaan, 1 ei en eventueel 1 of 2 eetlepels meel. Kluts het goed met een vork of in een blender. Twee tips: bak in een goede antiaanbaklaag en maak kleine pannenkoekjes. Dan kun je ze makkelijker omdraaien na een paar minuten.

9. Milkshake

Maak een lekkere koude milkshake. Heel simpel met (plantaardige) melk en ijs. Lekker als toetje op een zomerse avond.

10. Havermoutbrokken

Gezonde havermoutbrokken, het zijn net mueslirepen. Meng eerst 1 el lijnzaad en 3 el water, laat dit even staan. Meng dit met 1 geprakte banaan, 100 gram havermout, 1 tl kaneel, 1 tl vanille, 3 dadels in stukjes, en een handvol noten. Maak hoopjes op bakpapier en zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden. Voor 30 minuten. Draai ze na 20 minuten even om.

Om te pinnen op Pinterest: 

overrijpe bananen


1 thought on “Wat kun je allemaal doen met overrijpe banaan?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.