Wat te doen in Kopenhagen met pubers

Wat te doen in Kopenhagen met pubers

Op de terugweg van onze vakantie in het mooie Zweden, zijn we – met onze jongens van 15 en 17 – een paar dagen naar Kopenhagen geweest. Een mooie tussenstop voor ons. Ook een mooie afwisseling met de mooie natuur en meren van Zweden.

Kopenhagen is een erg leuke stad, en er is veel te doen. Ik vertel je graag wat wij hebben gedaan.

Fietsen

Eerst maar even over we ons verplaatsten, met de fiets ! Het hotel had maar 3 fietsen beschikbaar, dus nog een extra fiets geregeld via Donkey Republic. De fietsen van deze organisatie staan op heel veel plekken in Kopenhagen. Hiervoor moet je eerst een app downloaden en zo vind je welke fietsen in je buurt staan. Het betalen en ontgrendelen gebeurt ook via de app. Tip: met de korting van 2 dagen huren, was de fiets via Donkey goedkoper.

Dit hebben wij gedaan in Kopenhagen met onze pubers

Amalienborg

Dit is het paleis, wat wordt gebruikt als koninklijke residentie.. Nou eigenlijk 4 paleizen. Die op een groot plein staan. We fietsen heel toevallig langs om 12 uur. Ja, echt jongens. Dat is het tijdstip dat de wachters wisselen. Blijf wel even wachten, iets later lopen ze over het plein.

Tivoli

Dit is het pretpark in het centrum. Hou er rekening mee dat in het hoogseizoen druk kan zijn. Soms zelfs erg druk. We zijn er niet in de avond geweest, maar het park is dan erg mooi verlicht, maar daardoor ook nog drukker.

Je kunt tickets kopen voor alleen de toegang. Wil je ook in de attracties, dan koop je nog een pass erbij. Voor de attracties voor de kleine kinderen koop je de Ride pass mini. Voor alle attracties koop je de Ride pass. De ride pass plus is voor het Villa Vendeta (het spookhuis) en foto’s. 245 (33 euro) kronen voor alle rides, Je kunt ook per rit apart betalen, dan kost het 90 kronen voor de denom, 60 voor de houten achtbaan. Je hebt het er dus uit als je 3 of 4 rides maakt. Kijk wel van tevoren welke rides je in wilt. Als je maar 1 of 2 rides wilt doen is de pass dus niet nodig. Er zijn veel attracties voor de kleintjes en het heeft wel iets weg van een kermis. De pass is trouwens een bandje om je arm dus echt persoonlijk.

Er zijn veel eettentjes. Nu is het niet goedkoop, maar dit is heel Kopenhagen. Je kunt altijd wat eten of drinken meenemen, Het park zelf heeft een mooie opzet met parkachtig gevoel met vijver enzo.

Kleine zeemeermin

Als je in Kopenhagen bent, ga je natuurlijk naar de kleine zeemeermin, en die vonden wij leuk. Ja, hij is klein. Wat achteraf gelegen. En erg toeristisch. Maar Kopenhagen bezoeken zonder de kleine zeemeermin bezoeken, kan niet. Wij hebben vlakbij de fietsen laten staan en een rondje gelopen in het park Kastellet ernaast. Loop ook langs de mooie fontein.

De haven – oftewel Nyhavn

Dit is erg toeristisch maar moet je toch echt zien. Het is vrolijk met vele gezellige eetplekjes. En naast de kleine zeemeermin dé must see van Kopenhagen.

Ronde toren (Rundetaarn)

De ronde toren ligt in het centrum, vlakbij de winkelstraat Stroget. Je loop het grootste gedeelte rondom oplopend naar boven. Vroeger gingen men nog wel eens te paard naar boven. Op het laatst is er een trap. Je hebt uiteraard een mooi uitzicht bovenop, met een nog iets hoger een conservatorium. Helaas mag je daar niet in. 

Strøget

De langste winkelstraat van Kopenhagen is de Strøget. Hij is lekker breed. Mijn favoriete winkel was toch wel de Søstrene Grene. Heerlijk shoppen voor woon, keuken en creaspullen. En In zijstraatjes vind je ook wat andere winkels. Zoals mijn jongens fan waren van de comic winkels van Faraos Cigarer voor manga (strip)boeken en veel figuren en gadgets. De ene winkel is meer gericht op de boeken, en de andere op games of dvd’s.

Rosenborg Slot

Dit paleis heeft een hele mooi tuin. Wil je naar binnen, koop dan je kaartjes alvast online met met tijdslot. Dit geldt trouwens voor meer toegangen, zoals de verlosserskerk. Dus ga je ergens heen, kijk dan meteen of je van te voren tickets online moet bestellen.

Reffen

Wil je wat lekkers eten, en iedereen wat anders. Ga dan naar Reffen. Dit is een soort openbare foodhal. Met echt alle soorten keukens die ik ken. Eerlijk is eerlijk, het is niet goedkoop en het ligt wat afgelegen. Maar als je met de fiets bent, ben je er zo. Je hebt daar ook leuk uitzicht over de rivier.

Eten

Over eten gesproken. Als je in Kopenhagen bent, eet dan dropijs (Lariks!) en smorebrod. De smorebrod aten wij met haring en zalm, de jongens met de echte Zweedse balletjes.

Dit is zo’n beetje wat we in 2 dagen hebben gedaan. We vonden Kopenhagen een erg leuke, hippe stad. Het is er makkelijk fietsen. Er wordt echt rekening gehouden met de fietsers. Om wat kosten te besparen hebben wij inkopen gedaan in de supermarktjes in de stad.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook leuk?

Citytrip Berlijn, afbeelding van museumeiland
afbeelding om te pinnen, in een steegje met hangende boeken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.