De staf van Sinterklaas van bladerdeeg

De staf van Sinterklaas van bladerdeeg

Deze staf van bladerdeeg kun je heel goed samen met je kinderen maken. Het is net een kaasstengel, maar dan in een andere vorm. Eet ze bij een lekker koppie soep. Die met pesto past goed bij een tomaten-mascarpone soep. Die met kaas bij eigenlijk alle soepjes.

Recept staf van Sinterklaas

Wat heb je nodig?

  • 1 rol bladerdeeg of 8 plakken bladerdeeg
  • flinke hand geraspte Parmezaanse of oude kaas
  • Pesto
  • een paar eetlepel (plantaardige) melk

Gebruik het liefst bladerdeeg gemaakt van roomboter, dit is iets gezonder dan de gewone bladerdeeg. Op de foto’s gebruik ik een rol bladerdeeg. Maar je kunt het ook maken van plakken bladerdeeg. Plak ze dan wel goed aan elkaar.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden.

Ik heb 2 variaties gemaakt. Natuurlijk met kaas. Hiervoor smeer je eerst een beetje melk over de bladerdeeg. En nu strooi je wat geraspte kaas erover. Niet teveel. De variatie met pesto is ook erg lekker. De pesto doe je rechtstreeks op de bladerdeeg. Daar is geen melk op het bladerdeeg nodig.

Met de pizzasnijder snij je nu repen. Hoe lang? Ik heb het recept meerdere keren gemaakt, met een groot plak maar ook met kleine plakjes bladerdeeg. Bij 1 groot plak snij je de korte kant. En bij plakjes bladerdeeg de lengte van 2 plakken. Hoe breed? Niet te dun, zo’n 2 a 3 cm vind ik zelf het fijnst.

Nu draai je ze, van beiden kanten tegengesteld, en maak je de vorm van de staf.

Ze gaan 10 tot 12 minuten in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van 4 staf van bladerdeeg om te bewaren op pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

4 soorten soep in een kom met de link naar alle soep recepten
link naar alle sinterklaas recepten van gezondgezin


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.