Tomatensoep met mascarpone

Tomatensoep met mascarpone

Een tomatensoep is altijd een goed idee. Een romige tomatensoep helemaal. Deze is romig door de mascarpone. De soep maak je vrij gemakkelijk door de groenten in de oven te garen. Zo is de soep daarna in minuten klaar. Oh en ben je aan de lijn, vervang dan de mascarpone met ricotta.

Recept Tomatensoep met mascarpone

Dit heb je nodig voor een flinke pan soep:

  • 1,5 kilo roma tomaten
  • 2 grote uien
  • 4 knoflooktenen
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1,5 liter bouillon
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • flinke hand basilicum

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de tomaten door de helft en de ui in een grove stukken. Leg dit op een bakplaat en verdeel de knoflooktenen (zonder velletje) in zijn geheel er tussen. Dit gaat een half uur in de oven.

Als de tomaten uit de oven komen, kun je het velletje van de tomaten eraf halen. Dat is aan jou, je mag ze ook laten zitten. De tomaten, ui en knoflook gaan in een soeppan. Voeg 1,5 liter bouillon en de blikjes puree toe en kook even door. Maal de pijnboompitten in de tussentijd fijn en voeg ze ook toe. Als laatste gaan de mascarpone en de basilicum erbij. Scheur de basilicum, niet hakken. En pureer de soep. Eventueel kun je nog een blaadje basilicum bij het serveren in de kom doen.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Thaise kippensoep
Hollandse tomatensoep
Tomatensoep
Goulash soep


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.