recept voor quinoa salade met zalm en groenten

Quinoa salade met zalm en groenten uit de oven

Veel van de recepten op de website zijn geïnspireerd op andere recepten. Recepten die zijn aangepast (gezonder), of gemengd met verschillende recepten. Maar met enige regelmaat maak ik iets zonder recept. Zo ook deze. En dat is geen hoger wiskunde hoor, gewoon combinaties die lekker bij elkaar zijn. Daar komt een lekker zomers gerecht uit van quinoa salade met zalm en groenten uit de oven. En ik hou van makkelijk, dus alle groenten en zalm snijden en op een bakpapiertje in de oven. En nee niet in een ovenschaal, want ik hou ook niet van de afwas. 

Hoe maak je de quinoa salade met zalm?

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 200 gram quinoa
  • stuk zalm
  • 100 gram spinazie
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 handen cherry tomaten
  • kruiden zoals peterselie of tijm

Verwarm de oven voor op 180C.

Snij de zalm in vierkante stukken. Snij de groenten. De ui snij je fijn, de tomaatjes door de helft en de courgette in plakken en daarna in helften of kwarten. Op een bakplaat met bakpapier leg je de zalm en de groenten. Meng hierover een goede scheut olijfolie en de gewenste kruiden. Deze gaat voor 15-20 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd de quinoa klaar. Deze meng je door de zalm en groenten, en je voegt de spinazie er rauw door.

Geniet van je gezonde, heerlijke maaltje.

Misschien vind je dit ook lekker?

Italiaanse Panzanella salade
Ovenschotel met artisjok, rode groenten en ei
Pimp up je zalm

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.