Zelf pizzadeeg maken

Zelf pizzadeeg maken

Pizza, voor kinderen één van de P’s die ze graag eten. Pizza hoort in het rijtje van patat, pasta en pannenkoeken. Biecht: ja, ik at vroeger pizza uit de vriezer. Maar als je eenmaal zelf je pizzadeeg maakt, is er geen weg meer terug naar die vriezer in de supermarkt. Er zijn meerdere manieren om zelf je pizzadeeg te maken. En dit is de snelste manier. Het deeg hoeft niet te rijzen!

Recept voor pizzadeeg met yoghurt

Ingrediënten:

  • 250 ml (geiten)yoghurt
  • 300 gram speltbloem of meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout

Je mengt de yoghurt met de speltbloem of meel in een grote schaal met een vork. Je kunt ook de broodbakmachine of keukenmachine het werk laten doen. Maar zonder gaat het ook prima. Als het gemengd is, dan kun je de deeg even kneden. Doe wat speltbloem op je handen voordat je gaat kneden. Na het kneden blijft het een beetje plakkerig. Is het toch te plakkerig, dan mag je er nog speltbloem aan toevoegen. Het deeg is nu al klaar voor gebruik, het hoeft niet te rijzen. Het is alleen wel even wennen omdat het nog wat plakkerig is.

Je verdeelt de deeg in gelijke stukken waarvan je per stuk een pizzabodem van maakt. Zorg ervoor dat je bij elke pizza wat speltbloem in je handen hebt, zo kun je ze goed vormen in je hand. Je maakt hem rond en trekt hem voorzichtig steeds iets verder uit elkaar tot het de goede dikte heeft.

Verwarm de oven voor op 200 graden. De pizzabodems gaan op een bakplaat met bakpapier. En je kunt ze beleggen naar eigen keuze, naar ieders wens. Uit deze hoeveelheid krijg je ongeveer 7 kleine pizzaatjes.

De pizza’s zijn belegd in 15 tot 20 minuten klaar.

Omdat je kleine pizza’s maakt, kun je ze op veel verschillende manieren beleggen. Mijn favorieten:

  • Tomatensaus met kruiden, mozzarella en geraspte kaas
  • Tomatensaus met kruiden, ui, salami, mozzarella
  • Tomatensaus, rode ui, mozzarella, zalm, blaadjes spinazie en kappertjes

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van kleine pizza's om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Pizzarolletjes
Pizzarolletjes
Plaattaart met courgette, spinazie en ei
Plaattaart met courgette, spinazie en ei
Pizza met uien
Pizza met uien


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.