Douchen – mag het iets minder?

Douchen – mag het iets minder?

Lauw douchen

Afgelopen weken draaide onze CV ketel op halve kracht. Na hooguit 2 minuten douchen, werd het water lauw. Ahhh, snel eruit natuurlijk. Haren wassen ging vrij gehaast; snel haar nat maken. Douche uit, haren insoppen. Water weer aan en snel uitspoelen. Als er nog niemand voor mij was geweest, kon ik nog een ronde met crèmespoeling. Wat ga je dan een warme douche waarderen!

Douchen en een gezonde leefstijl, het heeft voor jouw gevoel misschien niet zo heel veel met elkaar te maken. Maar ik ben mij de laatste tijd ook erg ecologisch bewust. Wist je dat Nederlanders gemiddeld zeker 8 minuten onder de douche staan. Stel dat je dagelijks maar 5 minuten onder de douche mag staan. Je bespaart dan gauw 25-45 liter warm water per douchebeurt. Elke minuut die je minder doucht, bespaart 15 euro op jaarbasis. Dat is per persoon! Naast de kosten ben je ook heel milieubewust bezig als je mindert met de douchetijd.

shower-99263_1280

Hoe minder ik mijn douchetijd?

Ik heb zelf geen idee hoe lang ik onder de douche sta. Ik verwacht dat ik de 8 minuten ook wel eens overschreid. Maar ik heb ook geen klok in de badkamer. Daar is wat op gevonden! Er zijn meerdere douche coaches op de markt, met een timer voor 5 minuten. Handig om de tijd bij te houden, en ook voor je kinderen. Ja, want die hebben helemaal geen benul van de tijd.

Waarom zouden we dit doen? 

Jouw eerste reden is waarschijnlijk de kosten. 3 minuten besparen, levert een gezin van vier al gauw 180 euro op in een jaar. Maar denk ook aan het milieu. Je bespaart een hoop CO2 uitstoot. Kijk eens naar deze douchecoach, via Gezinnig, zoek naar douchecoach.

Bron http://financieel.infonu.nl/diversen/91142-geld-besparen-douchen-kost-meer-dan-u-denkt.html3 thoughts on “Douchen – mag het iets minder?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.