Aubergine grillen op de BBQ

Aubergine grillen op de BBQ

Aubergine, dus groenten op de barbecue. Goed bezig! En ook nog eens lekker. Want van alleen maar vlees op die barbecue, daar word ik niet blij van. Gevarieerd eten is belangrijk voor een gezonde balans van je voeding. Zo krijg je niet alleen een variatie van de vitamines en mineralen binnen, maar ook van de eiwitten, vetten en koolhydraten. Dus ga voor groenten op de barbecue, met daarnaast een gepofte zoete aardappel en oké ook een stukje vlees of vis.

Hoe maak je aubergine op de bbq?

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 2 knoflooktenen
  • extra vierge olijfolie
  • eventueel kruiden zoals tijm

Te simpel eigenlijk. De aubergine snij je in lange, redelijk dikke plakken. De knoflookteen snij je in lange, smalle reepjes. Deze prik (of duw) je in de plakken. Lukt dit niet, dan maak je alvast een inkeping met een mes.  De olie en eventueel wat tijm erover en klaar.

In zo’n 15 minuten (of iets langer) zijn de aubergineplakken op de bbq klaar.

KokenKoken

Het kan natuurlijk ook op de grillplaat als de barbecue niet aan gaat.

Om te pinnen:

Aubergine op de barbecue

Misschien vind je dit ook lekker?

kabeljauw op de bbq
Kabeljauw met pijnboompittenpesto
Bospeen uit de oven
portobello met spinazie en kaas (2)
Portobello met spinazie en kaas

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Gepofte zoete aardappel met bruschetta

Gepofte zoete aardappel met bruschetta

Een gepofte zoete aardappel op de barbecue hoort er bij ons bij. Gewikkeld in aluminiumfolie en, als de barbecue net aan staat, gaat het meteen tussen de kolen. Een beetje room en bruschetta maakt het wel af. Recept gepofte zoete aardappel met bruschetta Dit heb […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

%d bloggers liken dit: