Aubergine op de barbecue

Aubergine grillen op de BBQ

Aubergine, dus groenten op de barbecue. Goed bezig! En ook nog eens lekker. Want van alleen maar vlees op die barbecue, daar word ik niet blij van. Gevarieerd eten is belangrijk voor een gezonde balans van je voeding. Zo krijg je niet alleen een variatie van de vitamines en mineralen binnen, maar ook van de eiwitten, vetten en koolhydraten. Dit was laatste mijn groenten op de barbecue, met daarnaast een gepofte zoete aardappel en een stukje vlees of vis.

Hoe maak je geroosterde aubergine?

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 2 knoflooktenen
  • extra vierge olijfolie
  • eventueel kruiden zoals tijm

Te simpel eigenlijk. De aubergine snij je in lange, redelijk dikke plakken. De knoflookteen snij je in lange, smalle reepjes. Deze prik (of duw) je in de plakken. Lukt dit niet, dan maak je alvast een inkeping met een mes.  De olie en eventueel wat tijm erover en klaar.

In zo’n 15 minuten (of iets langer) zijn de aubergineplakken op de bbq klaar.

Het kan natuurlijk ook op de grillplaat als de barbecue niet aan gaat.

IMG_1456 aubergine bbqIMG_1476 aubergine bbq

Misschien vind je dit ook lekker?

Knapperige bospeen uit de oven
Portobello’s

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.