Vegetarische linzencurry stoofpotje met wortel, tomaat en zoete aardappel

Vegetarische linzencurry stoofpotje met wortel, tomaat en zoete aardappel

Soms weet je gewoon geen pakkende naam voor je recept te bedenken. Want soms is het gewoon wat het is, een linzencurry stoofpotje met wortel, tomaat en zoete aardappel. Een stoofpotje is ideaal om je koelkast leeg te maken. Veel groenten combineren fijn samen met linzen of kikkererwten en een lekkere kruidige curry. Een nieuw receptje maken, iedereen kan het met een beetje fantasie en durf.

Hoe maak je de linzencurry stoofpotje?

Ingrediƫnten:

  • 150 -200 gram groene linzen
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 winterpeen
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 pakje kokosmelk (Go-Tan)
  • voor de curry: 1 ui, 2 knoflooktenen, 1 duim gember, geraspte schil van 1 limoen, 5 takken verse koriander, 1 tl kurkuma, 1 tl komijnpoeder, 3 el olie

We beginnen met het snijwerk. Snij de wortel in halve ringen, de zoete aardappel en vleestomaten in blokjes en de ui en knoflooktenen fijn. Maak de curry door alle ingrediƫnten fijn te maken in een kleine keukenmachine of koffiemolen.

Bak in een wok of braadpan de ui in wat olie, en voeg de aardappel, knoflook en wortel toe. Bak dit een paar minuten. Voeg de curry en tomaten toe. Bak dit mee en voeg dan de kokosmelk toe. Voeg nu de linzen toe en op een laag vuurtje met deksel er half op kook je het stoofpotje. Roer regelmatig alles om. Als het te droog wordt, voeg je 100 ml water toe.

Dit gerecht kun je ook klaar maken in een tajine. Hou er wel rekening dat de kooktijd ietsjes langer is.  

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Kip met rijst en groenten
Vegetarische groene curry quiche
4 vega burgers

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.