Broccoli – zoete aardappelsoep

Broccoli – zoete aardappelsoep

Broccoli is hartstikke gezond. Maar elke keer broccoli, aardappelen en stukje vlees wordt ook zo saai. Verwerk de broccoli eens als soep.  Samen met de zoete aardappel is het een heerlijke combinatie, die ook wat dik wordt zonder dat je bloem of maïzena hoeft te gebruiken. Verder is deze broccoli – zoete aardappelsoep goed vullend en kun je het zelf als avondeten, met een klein broodje erbij kunnen eten.

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 1 grote of 2 kleine zoete aardappels
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 750 ml water
  • 1 groente bouillon blokje
  • 1 tl komijn
  • 1 tl cayennepeper of paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Hoe maak je de broccoli- zoete aardappelsoep?

Maak de ui en knoflook fijn. Snij de broccoli in roosjes, haal een kleine laagje van de stam weg en maak de rest in stukjes. Snij de zoete aardappel in stukken.

Bak de ui en knoflook in wat olie in een pan.  Voeg nu de zoete aardappels toe en bak een paar minuten mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng het aan de kook en laat het daarna een kwartier minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 10 minuten de stukjes stam en de laatste 5 minuten de broccoli toe. Je kunt de broccoli ook apart 5 minuten stomen en als laatste toevoegen. Pureer nu met een staafmixer rechtstreeks in de pan.

IMG_1771Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.