Pastasalade met tomaat, mozzarella en komkommer

Pastasalade met tomaat, mozzarella en komkommer

Een koude pastasalade. Fijn om te maken op de camping, als makkelijke maaltijd doordeweeks, voor een picknick, een verjaardag, ach ja wanneer niet! Probeer ook eens iets anders dan de pasta gemaakt van tarwe. Bij steeds meer supermarkten zijn er pasta gemaakt van linzen of van boekweit. Super gezond!

Recept pastasalade met tomaat, mozzarella en komkommer.

Ingrediënten voor een volle bak:

  • 250 gram penne pasta (volkoren)
  • halve komkommer
  • 2 handjes snoeptomaten
  • zakje mini mozzarella of mozzarella fijn gesneden
  • handje pijnboompitten
  • 2 el pesto (voor zelf gemaakt recept, zie hieronder)

Maak de pasta gaar en laat hem even afkoelen. Om er voor te zorgen dat de pasta niet plakt aan elkaar, meng je hem alvast met wat extra vierge olijfolie. Halveer nu de tomaten en mozzarella en snij de komkommer in halve plakjes.

Maak zelf de pesto klaar. Je mengt 1 handje pijnboompitten, met flink wat basilicum blaadjes, geraspte Parmezaanse kaas en 3 el extra vierge olijfolie met elkaar in een klein keukenmachine of in een vijzel.  Geen basilicum in huis? Je kunt deze ook vervangen met rucola.  Gebruik je makkelijk de pesto uit een potje, meng dan 2 eetlepels met de pasta.

Voeg nu de andere ingrediënten toe en meng het geheel goed totdat de pesto goed gemengd is. Voor het gebruik in de koelkast koel houden.

Om te bewaren op Pinterest:

Pastasalade mozzarella

Misschien vind je dit ook lekker?

griekse salade
Griekse salade
filodeegbakjes met pittig gehakt
Filodeegbakjes met kruidig gehakt
pastasalade met tonijn
Pastasalade met tonijn

Soortgelijk

Frittata met zoete aardappel en spinazie

Frittata met zoete aardappel en spinazie

Frittata, het is net een quiche, maar dan zonder bladerdeeg. Een stuk gezonder! Je kunt met een frittata eindeloos variëren. Een frittata is geschikt voor de lunch of als licht hoofdgerecht. Doe er een groene salade naast, of wat rauwkost. Een frittata is ook heel geschikt […]

Pastasalade met pesto en burrata

Pastasalade met pesto en burrata

Als ik denk aan een zomerse makkelijke maaltijd, denk ik aan een couscoussalade of een pastasalade. Deze laatste maak ik ook vaak op vakantie maar ook als ik een buffet maak voor een verjaardag . En alle verjaardagen van het gezin vallen in het voorjaar, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.