tonijncarpaccio

Voorgerecht – Tonijncarpaccio

Is carpaccio ook zo’n favoriet gerecht bij jou? In een restaurant bestel ik het regelmatig als voorgerecht. Deze tonijncarpaccio is een hele fijne variant. Ik heb de pijnboompitten vervangen door fijngemaakte macadamnoten en de sla met komkommer. Hou je van pit, voeg er dan wasabi aan toe. Dit gerecht kan prima met kerst, niet veel werk en heerlijk!

Hoe maak je de tonijncarpaccio?

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram rauwe tonijn
  • halve komkommer
  • 1 tl kokosbloesem suiker
  • 3 tl rijstazijn
  • halve limoen
  • 3 el vissaus
  • zwarte sesamzaadjes

Snij de halve komkommer met een kaasschaaf in lange plakken. Meng in een kommetje de azijn en suiker. Hierin voeg je de komkommer toe, meng het en laat even staan. De rauwe tonijn snij je in dunne plakjes of vraag het alvast bij de visboer. Meng in een ander kommetje de vissaus met het sap van een halve limoen. Maak de macadamnoten fijn in een kleine keukenmachine (bonenmaler) of met een groot mes op een plankje.

Na gaan we het bord opmaken. De komkommer onderop (zonder de azijn), erop de tonijnplakjes. Erover gaan de vissaus, noten en de zwarte sesamzaadjes. Chefwaardig!

20161126_173509

Misschien vind je dit ook lekker?

Eitje in filodeeg

Gezonde spies

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.