Gezonde romige pasta carbonara

Gezonde romige pasta carbonara

Pasta carbonara, pasta met een witte saus. Caloriebom toch? Niet als je de witte saus van bloemkool maakt. Zo krijg je ook lekker veel groenten binnen. Een pasta carbonara wordt vaak gemaakt met champignons en spekjes. Maar wist je dat door de echte Italiaanse carbonara alleen maar spekjes gaan. En op het laatst geklopte eieren met kaas. De eieren stollen wel enigszins, maar toch durf ik dat niet aan. En voor de spekjes, heb ik een vegetarisch alternatief gekozen. Ik eet namelijk zo min mogelijk varkensvlees, daarom vandaag de vegetarische spekjes van de Vegetarische slager.

Hoe maak je de romige pasta carbonara?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/2 bloemkool (of kleine)
  • 250 gram volkoren pasta
  • 150 gram champignons
  • 1 grote ui, gesneden
  • 5 knoflooktenen
  • 60-80 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • bakje spekjes (eventueel vegetarisch)

De bloemkool gaat in roosjes in een pan met water. Snij de ui fijn en de champignons in plakjes. Kook de bloemkool 10 minuten tot het gaar is. Bewaar een klein schaaltje kookvocht. En pureer de bloemkool in de pan, samen met het kookvocht, kaas en de geperste knoflooktenen tot een saus.

Kook in de tussentijd water in een pan voor de pasta. Bak de ui en champignons in een pan. En voeg na een paar minuten de spekjes toe en bak ze mee. Een vegetarisch dagje? De spekjes van de vegetarische slager zijn erg lekker!

Meng de bloemkoolsaus, met het champignons mengsel door de pasta.

Misschien vind je dit ook lekker?

Pizza met gekarameliseerde uien
Courgettini met aubergine-gehaktballetjes
Pastasalade met tonijn

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.