Afbeelding baby met quote Why did i eat so much food

Hoe voorkom je dat je teveel eet?

Je hebt het vaak meteen door. Je hebt teveel gegeten. Alleen heb je het dan al in je buik zitten. Hoe kun je voorkomen dat je teveel eet? Hoe leer je luisteren naar je lichaam? En hoe voorkom je dat je aankomt.

Neem deze tips over, en voorkom dat je aan het overeten bent.

Eet meer vezels

Vezels zorgen ervoor dat je sneller een vol gevoel hebt, en ook voor een langere tijd geen trek hebt. Verder zorgen de vezels voor een gezonde darmflora. Denk aan groenten, peulvruchten, noten, fruit en granen.

Drink genoeg water

Water drinken zorgt voor een verhoging van je metabolisme (stofwisseling). Drink een glas water een half uur voor het eten. En drink water als je denkt dat je trek hebt. Grote kans dat het drinken van 1 of 2 glazen water genoeg is.

Eet van een klein bordje

Ik eet al jaren van een klein bordje. En dit is ook echt onderzocht, je eet minder als je van een klein bordje eet.

Kauw goed en eet langzaam

Je lichaam geeft je na 20 minuten pas een seintje dat je vol zit. Eet dus rustig en neem de tijd om te kauwen.

Eet mindfull

Naast langzaam eten, staat mindfull eten ook voor eten zonder afleiding, zonder TV, zonder computer. Mindfull leven, en dus ook eten, betekent bewust leven. Doe de dingen die je doet met aandacht. Voorkom dat je op de automatische piloot leeft en eet. Zo voorkom je dat zo een chocoladereep op eet en er niet van genoten hebt. Zo zonde! En ja, het overkomt mij ook wel eens.

Vermijd E-621

Dit E-nummer is ook wel bekend als MSG, en het is een smaakversterker. Hij zorgt ervoor dat je blijft eten! Meer weten? Lees er hier meer over.

Vermijd suikers

Door suikers gaat je bloedsuikerspiegel omhoog, en vraagt je lichaam om suikers. Je komt in een vicieuze cirkel en je blijft eten!

 

 

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.