Tortilla met zoete aardappel en chorizo

Tortilla met zoete aardappel en chorizo

Tortilla maakte ik normaal gesproken met de gewone aardappel, maar de combinatie met de zoete aardappel is erg lekker én gezonder. Een heel fijn gerecht voor de doordeweekse avond, ook ideaal voor op vakantie trouwens.

Hoe maak je de tortilla met zoete aardappel en chorizo?

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 1 courgette
  • 1 of 2 uien
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1/2 halve puntpaprika
  • 5 eieren
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 100 gram chorizo

Snij de zoete aardappel in dunne plakken. Kook deze 5-10 minuten in een pan met water. Snij in de tussentijd de ui, courgette, paprika en chorizo in dunne plakken. Bak in een pan met antiaanbaklaag eerst de uien, en na 2 minuten voeg je de courgette, paprika en chorizo toe. Laat ze 5 minuten op een zacht vuurtje bakken. Nu voeg je de zoete aardappel toe. Meng het in de pan goed door elkaar.

Meng de eieren met de melk. Voeg als laatste het eimengsel in de pan en zorg dat de groenten en chorizo onder het eimengsel zitten. Bak dit op een heel laag vuur, met een deksel op de pan, voor 15 minuten. Is het ei gestold, dan kun je de tortilla omkeren. Doe een groot bord op de pan en snel draaien maar! Laat hem omgekeerd nog 2 minuten bakken. En hij is klaar.

Om te pinnen:

Tortilla met zoete aardappel en chorizo

Misschien vind je dit ook lekker?

mexicaans in één pan
Mexicaans in 1 pan
stoofpot met pompoen
Stoofpot met pompoen
salade met zoete aardappel tomaatjes en eta
Salade met zoete aardappel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.