Kruidige kokossoep met broccoli en courgette

Kruidige kokossoep met broccoli en courgette

Een soep maken is zo makkelijk. Groenten, groentebouillon en verse kruiden is vaak alles wat je nodig hebt. Laatst was ik bij een biologische moestuin geweest en had ik prei, broccoli en courgette meegenomen. En dat op de dag dat ik altijd soep maak. Dat werd dus soep met deze 3 heerlijke groentes. Als je dan ook nog een groen pepertje hebt liggen, met wat koriander uit de tuin en heb ik weer een heerlijk recept voor soep.

Hoe maak je kokossoep met broccoli en courgette?

Ingrediënten:

  • 1 broccoli stronk
  • 1 courgette
  • 2 kleine prei stronken
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 pakje kokosmelk Go-tan
  • 1 groene peper
  • half bosje koriander

Maak eerst de curry. In een kleine keukenmachine of koffiemolen maal je de knoflooktenen, koriander en groene peper met wat olijfolie fijn tot een curry. Snij nu de prei, ui en courgette in stukken en de knoflooktenen fijn. De broccoli gaan in stronkjes.

Bak de ui en prei in wat olijfolie. Voeg daarna de curry toe en meng goed door. Bak de courgette nog een paar minuten mee. Voeg nu de groentebouillon toe en kook op een laag vuurtje 10 minuten. Als laatste gaat de broccoli er bij, en nu alles nog 10 minuten door garen.

Misschien vind je dit ook lekker?

Kokos Linzen soep
Courgettesoep met pesto en zalm
Koude gazpacho soep


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.