Zelf maken – gezonde coleslaw

Zelf maken – gezonde coleslaw

Coleslaw, of gewoon koolsla, kun je op meerdere manieren gebruiken. Op je broodje kipshoarma, als bijgerecht of op een broodje kaas. Dit laatste doe ik trouwens wel vaker, een hele bak vol met sla over een broodje kaas. Heerlijk! En ook nog eens fijn, die groenten verbloemen een beetje de suikerpiek die je krijgt van brood.

Coleslaw is sla van kool en winterpeen, met een dressing en rozijnen. De verhouding van wortels en kool is vaak veel meer kool dan de wortels. Ik heb bewust gekozen voor meer wortels, omdat mijn, en wellicht ook jouw kinderen, dit aangenamer vinden. In veel recepten wordt er suiker gebruikt, zelf vind ik het voldoende dat er rozijnen door heen zitten.

Kantoor en schoolKantoor en school

Hoe maak je de coleslaw?

Ingrediënten:

  • 1/2 witte kool
  • 3 a 4 winterpenen
  • 6 el rozijnen
  • 1 kleine rode ui
  • 9 el yoghurt
  • 2 a 3 el grove mosterd
  • 1 el appelcider azijn

Rasp de witte kool en winterpenen, bijvoorbeeld in een keukenmachine, met speciale rasp. Het worden hele dunne reepjes, au julienne. Daarna snij je het uitje heel fijn. Meng dit met elkaar in een kom. Meng nu de yoghurt, azijn en mosterd. Heb je pittige mosterd, dan is misschien 2 el genoeg. Maar hou je ervan, gebruik dan lekker 3 eetlepels. Meng de saus en rozijnen door de kom met groenten.

Heb je geen appelciderazijn, gebruik dan een andere azijn zoals witte wijnazijn.

cole slaw op een broodje

Zoals gezegd is dit heerlijk met een broodje kipshoarma, maar het kan ook op een broodje kaas of als bijgerecht. Is niet alles op? Het blijft nog zeker 3 dagen goed in de koelkast, natuurlijk wel goed afgedekt.

Om te pinnen:

coleslaw

Misschien vind je dit ook lekker?

zoete aardappel slaatje
Zoete aardappel – avocado slaatje
Waldorf salade
Pastasalade met artisjok

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Griekse salade met warme feta

Griekse salade met warme feta

Een Griekse salade eten we in de zomer bijna wekelijks. Lekker bij een stukje vis. Maar ook zeker bij de barbecue. Op de barbecue leg ik dan de feta zodat hij heerlijk warm is. Dit is echt zo’n lekkere variant van de Griekse salade. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.