Borrelbrood met pesto en mozzarella

Borrelbrood met pesto en mozzarella

Dit borrelbrood ziet er heel feestelijk uit. Vraag je je af of het moeilijk is om te maken? Nou, dan verklap ik het meteen; het is super makkelijk te maken. En je kunt ook gemakkelijk je eigen variatie maken. Met vleeswaren ertussen, of andere kazen, of verse kruiden. Alles kan! Ik heb hem gemaakt met pesto en mozzarella. Dat kan niet verkeerd gaan. Maak het voor een hapjesbuffet of voor bij de barbecue, weer eens wat anders dan stokbrood met kruidenboter. 

Hoe maak je het borrelbrood?

Ingrediënten:

  • 1 bol brood, ongesneden
  • 1 grote mozzarella
  • handje basilicum
  • handje pijnboompitten
  • extra vierge olijfolie
  • klein zakje Parmezaanse kaas
  • 3 knoflooktenen

Verwarm de oven voor op 180C.

Snij de knoflooktenen fijn. Maak de pesto door de pijnboompitten, basilicumblaadjes, kaas en 2 el olijfolie te mengen in een kleine keukenmachine of koffiemolen. Meng dit met de fijn gesneden knoflooktenen en nog 2 extra eetlepels olijfolie om hem meer vloeibaar te maken.

KokenKoken

Snij het brood horizontaal en verticaal in over tot 5 cm van de bodem. Hou blokjes over van zo’n 4 cm. Smeer tussen de inkepingen de pesto olie. Tussen de inkepingen duw je daarna de stukjes mozzarella.

Het brood gaat 15 minuten in de oven. Serveer hem warm (bijna heet!).

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Kwark broodjes
chocolade bananenbrood
Chocolade bananenbrood

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Zalm op de barbecue met kruidenrub

Zalm op de barbecue met kruidenrub

Een stuk zalm op de barbecue is altijd lekker. Maak hem nog lekkerder met een kruidenrub. Venkelzaad past erg goed bij de zalm. Samen met nog wat andere kruiden wrijf je de zalm in en kan het op de barbecue of in de oven. Zalm […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

%d bloggers liken dit: