Zalm met een laagje huttenkase uit de oven

Zalm met een laagje huttenkase uit de oven

Pimp up je zalm! Dat doen we met hüttenkäse, tomaatjes en kappertjes. Er zijn geen kruiden of andere smaakmakers meer nodig. Dit is zo lekker van zichzelf. Hüttenkäse eet ik vaak met rookvlees, op een crackertje. Het is een natuurlijke probiotica, wist je dat? Het is een zachte kaas, die gefermenteerd is. Probiotische voeding zorgt dat goede bacterien in je darmen komen. Deze helpen je tegen allerlei klachten. Moe, prikkelbaar of hoofdpijn, deze natuurlijke probiotica helpt.

Hoe maak je de zalm uit de oven?

Ingrediënten per moot:

  • 1 moot zalm
  • 2 el hüttenkäse of cottage cheese
  • 1 el kappertjes
  • 3 stuks gedroogde tomaten

Verwarm de oven voor op 180C.

Snij de tomaatjes fijn en meng met de hüttenkäse. Leg de zalmmoten in een ingevette ovenschaal en daarop de hüttenkäse. De kappertjes gaan hier weer overheen. De ovenschaal gaat 20 minuten in de oven. Dit gerecht kan natuurlijk ook prima op de barbecue. Maak er dan aluminium pakketjes van.

Lekker met een groene salade en krieltjes in de schil uit de oven.

Misschien vind je dit ook lekker?

Vis op de barbecue
Reepjes groenten en vis uit de oven
Quiche met zalm en groene groenten

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Linzensalade met feta

Linzensalade met feta

Deze linzensalade is een salade die goed vult. Eet hem als lunch of als bijgerecht bij de barbecue of buffet. In linzen zitten lekker wat vezels, maar ook zink en B-vitamines. Koop je ze gekookt, koop ze dan in een glazen pot. En spoel ze […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.