zalm met cottage cheese

Zalm met een laagje huttenkase uit de oven

Pimp up je zalm! Dat doen we met hüttenkäse, tomaatjes en kappertjes. Er zijn geen kruiden of andere smaakmakers meer nodig. Dit is zo lekker van zichzelf. Hüttenkäse eet ik vaak met rookvlees, op een crackertje. Het is een natuurlijke probiotica, wist je dat? Het is een zachte kaas, die gefermenteerd is. Probiotische voeding zorgt dat goede bacterien in je darmen komen. Deze helpen je tegen allerlei klachten. Moe, prikkelbaar of hoofdpijn, deze natuurlijke probiotica helpt.

Hoe maak je de zalm uit de oven?

Ingrediënten per moot:

  • 1 moot zalm
  • 2 el hüttenkäse of cottage cheese
  • 1 el kappertjes
  • 3 stuks gedroogde tomaten

Verwarm de oven voor op 180C.

Snij de tomaatjes fijn en meng met de hüttenkäse. Leg de zalmmoten in een ingevette ovenschaal en daarop de hüttenkäse. De kappertjes gaan hier weer overheen. De ovenschaal gaat 20 minuten in de oven. Dit gerecht kan natuurlijk ook prima op de barbecue. Maak er dan aluminium pakketjes van.

Lekker met een groene salade en krieltjes in de schil uit de oven.

Misschien vind je dit ook lekker?

Vis op de barbecue
Reepjes groenten en vis uit de oven
Quiche met zalm en groene groenten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.