Ovenschotel met rode kool en gehaktballetjes

Ovenschotel met rode kool, gehaktballetjes en pastinaak-aardappelpuree

Rode kool eet je met een gehaktbal. Ja dat vind ik! Zo at ik dat vroeger ook, dus nu nog steeds. En heerlijk als ovenschotel met kleine gehaktballetjes en aardappelpuree van aardappel en pastinaak. Rode kool is lekker zoet, daardoor een erg kindvriendelijk maaltje. 

Hoe maak je de ovenschotel met rode kool?

Ingrediënten:

  • 1 glazen pot rode kool (700 gram)
  • 300 gram rundergehaktballetjes
  • 1 pastinaak
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 40-50 gram roomboter

Snij de pastinaak en aardappelen in gelijke stukken. Kook ze voor zo’n 15 minuten. Giet het vocht af, maar vang een klein beetje in een schaaltje. Stamp de aardappelen en pastinaak met de boter en vocht.

Verwarm de oven voor op 200C.

In een ovenschaal gaat eerst de kool, leg 2 laurierblaadjes in de rode kool. Verdeel hierover heen de gehaktballetjes. De gehaktballetjes kun je zelf maken of kopen bij de slager.  Zelf maken, meng dan 300 gram gehakt met een ei en peper en draai er kleine balletjes van. Bovenop de ovenschaal gaat de puree.

De ovenschaal gaat voor 30 minuten in de oven.

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Nacho chips met groenten en gehaktballetjes
Kip tandoori
Ovenschotel met wortel en knolselderij

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.