Ovenschotel met rode kool, gehaktballetjes en pastinaak-aardappelpuree

Ovenschotel met rode kool, gehaktballetjes en pastinaak-aardappelpuree

Rode kool eet je met een gehaktbal. Ja dat vind ik! Zo at ik dat vroeger ook, dus nu nog steeds. En heerlijk als ovenschotel met kleine gehaktballetjes en aardappelpuree van aardappel en pastinaak. Rode kool is lekker zoet, daardoor een erg kindvriendelijk maaltje. 

Hoe maak je de ovenschotel met rode kool?

Ingrediënten:

  • 1 glazen pot rode kool (700 gram)
  • 300 gram (vegetarische) gehaktballetjes
  • 1 pastinaak
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 40-50 gram roomboter

Snij de pastinaak en aardappelen in gelijke stukken. Kook ze voor zo’n 15 minuten. Giet het vocht af, maar vang een klein beetje in een schaaltje. Stamp de aardappelen en pastinaak met de boter en vocht. Bak in de tussentijd de gehaktballetjes. Vegetarische gehaktballetjes hoeven niet gebakken te worden. 

Verwarm de oven voor op 200C.

In een ovenschaal gaat eerst de kool, leg 2 laurierblaadjes in de rode kool. Verdeel hierover heen de gehaktballetjes. De gehaktballetjes kun je zelf maken of kopen bij de slager.  Zelf maken, meng dan 300 gram gehakt met een ei en peper en draai er kleine balletjes van. Bovenop de ovenschaal gaat de puree.

De ovenschaal gaat voor 30 minuten in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

ovenschotel met artisjok, rode groenten en ei
Ovenschotel met rode groenten en ei
Ovenschotel gehaktballetjes en nacho chips met groenten (2)
Nacho chips met gehaktballetjes en groenten
kip tandoori
Kip tandoori

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.