Granola uit de oven – met appel en kaneel

Granola uit de oven – met appel en kaneel

Granola is officieel een mengsel van granen, sesamzaad, honing en gedroogde vruchten. Het wordt ook wel verward met cruesli of muesli. Het verschil tussen die twee dat muesli niet gebakken is en de cruesli is wel gebakken met (veel) suiker en olie. Granola is ook geroosterd maar vaak met minder suikers, net als deze granola uit de oven. Helemaal als je het zelf maakt.

Ik geef graag een eigen draai aan het standaard recept van granola. Zo zag ik Pinterest wat recepten met granola met appelmoes. He, wat een goed idee. Alleen wil ik dan weer geen appelmoes gebruiken (suikers!) maar gebruik liever fijn gemaakte appel. De granola wordt lekker knapperig door de appel in de oven. Echt een aanrader dit recept.

Hoe maak je granola met appel en kaneel?

  • 400 gram gemengde noten
  • 100 gram fijne havermout
  • 100 gram lijnzaad en/of chiazaad
  • 2 appels
  • 1 el kaneel
  • 1 scheut olijfolie en agavesiroop

Verwarm de oven voor op 160C.

Schil de appel en snij in vieren. De appel maak je fijn in de keukenmachine, bijna tot appelmoes. Voeg daarna de noten en lijnzaad toe. Je mag natuurlijk ook nog pitten toevoegen. In een kom meng je het havermout-noten mengsel met de kaneel, olijfolie, siroop en chiazaad.

Op een bakplaat met bakpapier gaat dit mengsel en in de oven voor 30 minuten. Probeer zeker 2 keer tussendoor de granola om te scheppen zodat het niet aanbrand.

  • Heb je geen agavesiroop, je kunt ook honing of rijstsiroop gebruiken.
  • Voor een budgetvriendelijkere versie gebruik je meer havermout dan noten.

Om te pinnen:

granola met appel en kaneel uit de oven

Misschien vind je dit ook lekker?

glutenvrije granola
Glutenvrije granola
havermout pannenkoeken
Havermout pannenkoeken
zelf gemaakte muesli
Maak zelf je muesli

Soortgelijk

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt?

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt?

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt? Ik doe regelmatig onderzoekjes op de ingrediĆ«ntenlijst van producten in de supermarkt. Dit is echt de moeite waard. Sommige verpakkingen geven de verwachting dat het product erg gezond is. Dit is echt niet altijd het geval! Vandaag […]

Snelle granola – zonder gebruik van de oven

Snelle granola – zonder gebruik van de oven

Granola, een heerlijk knapperig ontbijtje. Samen met yoghurt of kwark en fruit gewoon een goed begin van de dag. Ik maak het regelmatig zelf, een hele bakplaat vol. Daarna in een glazen pot, die mooi staat in de keuken. En toch even geen tijd gehad, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.