Bloemkool en zoete aardappelrijst met ei en kruiden

Bloemkool en zoete aardappelrijst met ei en kruiden

Ken je bloemkoolrijst al? Een gezonde variant van gewone rijst. Nu vind ik bloemkool niet veel smaak hebben, en ben ik wel fan van zoete aardappelen. Het bleek een hele goede combinatie. En je krijgt veel groenten binnen. In dit gerecht doen de kruiden heerlijk hun werk en doet de ei vergeten dat je geen vlees eet!

Hoe maak je de bloemkool en zoete aardappelrijst?

Ingrediënten:

 • 1 bloemkool
 • 2 a 3 zoete aardappelen
 • 1 ui
 • 2 knoflooktenen
 • duim gember
 • 5 stengels verse koriander
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 tl komijn
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl garam masala
 • 4 eieren
 • eventueel yoghurt om erbij te serveren

Maak eerst de bloemkoolrijst. De bloemkool gaat in kleine roosjes in de keukenmachine en laat hem draaien tot de bloemkool fijn is. Eén laagje roosjes per keer werkt het beste. Daarna rasp je de zoete aardappel, eventueel ook in de keukenmachine of gewoon met de hand.

Fruit de ui in een pan met hete olie, voeg de bloemkoolrijst en kruiden toe (de verse koriander gaat later). Meng het goed en bak het een paar minuten. Voeg daarna de koriander, gember, knoflooktenen en geraspte zoete aardappel toe. Meng goed en bak het een paar minuten. Nu haal je de pan van het vuur en maakt 4 kuiltjes en het ei gaat erin. Daarna alleen nog 6 minuten op het vuur, met de deksel op de pan.

Lekkere tip: een schaaltje yoghurt voor erbij.

Om te pinnen:

bloemkool en zoete aardappelrijst

Misschien vind je dit ook lekker?

Kip in één pan
Ovenschotel met groenten en halloumi
Gegrilde groenten en halloumi uit de oven
Bloemkoolrijst omelet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.