Bulkdrinken – wat is dat?

Bulkdrinken – wat is dat?

We weten allemaal dat voldoende water drinken goed voor ons is. Dus echt water, en geen bier of frisdrank waar ook water in zit. En is het nu beter om elk half uur een beetje te drinken, of een paar keer per dag een paar glazen achter elkaar?

Dit laatste heet trouwens bulkdrinken. Bulkdrinken is dus veel water in één keer drinken, in plaats van de hele tijd slokjes. Wellicht heb je al vaker gehoord van bulkdrinken. Het lijkt wel een trend van dit moment. En waarom denk je misschien, nou omdat het gezonder is dan de hele dag door wat slokjes.

Waarom is het eigenlijk gezonder?

Het is ten eerste gewoon praktischer. Je hebt niet altijd tijd om kleine slokjes te drinken. Ik ga altijd weer terug naar vroeggur. Vroeger was er niet op elke plek water, en werd er eigenlijk al aan bulkdrinken gedaan. En ik heb ook wel eens de vergelijking met dieren gelezen. Zij drinken ook bulk, en niet slokje voor slokje. Bulkdrinken dus ! Daarnaast is het heel handig als je het moeilijk vind om voldoende water te drinken.

Hoe begin je met bulkdrinken?

Om minimaal 1,5 tot 2 liter water te drinken, drink je zo’n 8 glazen water. Verdeel deze over de dag. Begin de dag met 2 glazen water. Drink een half uurtje voor de lunch er 2, en in de middag en in de avond nog een keer 2. Tussendoor drink je heus nog wel eens koffie of thee, of wat anders. Maar zo krijg je op een supermakkelijke manier al 8 glazen water binnen. En heb je gesport of is het buiten 35 graden, dan mag je best meer drinken. Ben je zwanger of geef je borstvoeding, dan is het zeker verstandig om meer water te drinken.

Koud water

En nog wat over water. Vraag je je wel eens af of het nu gezond is om heel koud water te drinken. Nou ik verklap het meteen, dit is niet gezond. Koud water kost veel energie om te verwerken. Dit klinkt misschien goed om meer energie te verbruiken, maar die energie gebruik je liever voor andere zaken. En je kunt er maagklachten of hoofdpijn van krijgen. En wist je dat het juist beter is om (lauw) warm water te drinken als het warm weer is. Dit zorgt ervoor dat je gaat zweten en dat je lichaam automatisch iets gaat afkoelen.

Hoe weet je of je voldoende drinkt?

Dit kun je het beste zien aan de kleur van je urine. ’s Ochtends is de urine altijd wat donker. Heb je in de loop van de dag een hele lichte kleur, dan is je urine goed. Is hij in de loop van de dag nog (donker) geel, dan heb je te weinig water gedronken. En nee, door koffie te drinken word je urine niet donkerder.

Nog een laatste belangrijke tip: drink voordat je dorst hebt! Als je dorst hebt, ben je dus te laat.

Misschien vind je dit ook interessant?

Alles over thee

 

 

 

 

 

 

Ah, die hormonen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Probiotica, wat is het?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.