Vegetarische couscous met halloumi, courgette en kikkererwten

Vegetarische couscous met halloumi, courgette en kikkererwten

Couscoussalade is een makkelijk recept, wat ik veel eet in de zomer. Maar het kan ook prima in de herfst of lente, en eigenlijk ook in de winter. Wie zegt dat het niet mag, vind je ook niet? Zo ook deze vegetarische couscous met halloumi, courgette en kikkererwten.

Dit gerecht had ik ’s middags gemaakt op een dag dat iedereen wel iets van sporten heeft. Heel handig, de één om 17 uur en de ander om 19 uur. Ken je het? Deze bak met couscous zet ik op tafel neer, 4 bordjes erbij en iedereen pakt zelf voor het sporten of als hij terug is van sporten. Ideaal hoor!

Recept couscous met halloumi, courgette en kikkererwten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 gram volkoren couscous (of bulgur)
  • 1 pot kikkererwten
  • 1 geroosterde paprika (uit pot)
  • 2 handen kleine tomaatjes
  • zakje halloumi (in de supermarkt vlakbij de feta)
  • 1 courgette
  • 1 el tijm en/of oregano

Snij de courgette en halloumi in blokjes. Bak in wat olie de courgette en halloumi op hoog vuur. Voeg na 5 minuten de kikkererwten toe en bak ze een paar minuten mee. Snij in de tussentijd de paprika in stukjes en halveer de tomaatjes. Bereid in de tussentijd de couscous voor en voeg alles samen in een grote schaal. Op tafel en klaar ben je. Ja, zo makkelijk is het!

Om te bewaren op Pinterest:

Vegetarische couscous met halloumi, courgette en kikkererwten

Misschien vind je dit ook lekker?

Ovenschotel met groenten en halloumi
Gegrilde groenten en halloumi uit de oven
Pastasalade met mozzarella en tomaat
Pastasalade met mozzarella en tomaat
Couscous met een Marrokaans tintje
Couscous met een Marrokaans tintje

Soortgelijk

Frittata met zoete aardappel en spinazie

Frittata met zoete aardappel en spinazie

Frittata, het is net een quiche, maar dan zonder bladerdeeg. Een stuk gezonder! Je kunt met een frittata eindeloos variëren. Een frittata is geschikt voor de lunch of als licht hoofdgerecht. Doe er een groene salade naast, of wat rauwkost. Een frittata is ook heel geschikt […]

Pastasalade met pesto en burrata

Pastasalade met pesto en burrata

Als ik denk aan een zomerse makkelijke maaltijd, denk ik aan een couscoussalade of een pastasalade. Deze laatste maak ik ook vaak op vakantie maar ook als ik een buffet maak voor een verjaardag . En alle verjaardagen van het gezin vallen in het voorjaar, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.