Groene smoothiebowl

Groene smoothiebowl

Een groene smoothie kent iedereen wel. Deze groene smoothie is anders doordat je het uit een kom eet. Daarom ook de naam bowl. Maar waarom? Het voordeel van het eten uit een kom is dat je met een lepel eet en kauwt. Kauwen is een eerste begin van je spijsvertering en heel belangrijk voor de verdere gang naar je darmen. Deze smoothie is dus dikker zodat je hem eigenlijk eet als een soep.


Hoe maak je een groene smoothiebowl?

Ingrediƫnten:

  • 2 handen spinazie
  • 1 banaan
  • 150 ml magere kwark
  • 125 gram bevroren mango (half bakje)
  • 1 el hennepzaad
  • 1 of 2 el kokosrasp

Een smoothiebowl hoort lekker dik te zijn, zodat je plakjes banaan erop blijven liggen. Ja, echt?  Nee joh, wat jij wilt. Wil je hem lekker dik, gebruik dan kwark. Mag hij dunner, dan kun je ook plantaardige melk of yoghurt gebruiken. En de bevroren banaan en mango helpen ook om hem dikker te maken. Omdat je een smoothie bowl niet drinkt, vind ik het persoonlijk wel fijner als hij dikker is. Ik gebruik daarom kwark.

Het maken van de smoothie is vrij gemakkelijk, meng de banaan, mango, spinazie met de kwark in de blender. Doe er de hennepzaad en kokosrasp door en je smoothie voor het kommetje is klaar! En tuurlijk mag je hem nog afmaken met plakjes banaan, kokosrasp en hennepzaad als topping, maar het hoeft niet.

Om te pinnen op Pinterest:

Afbeelding van groene smoothie om te pinnen op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Gepocheerd ei
Roze smoothie bowl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.