recept voor Groene smoothiebowl

Groene smoothiebowl

Een groene smoothie kent iedereen wel. Deze groene smoothie is anders doordat je het uit een kom eet. Daarom ook de naam bowl. Maar waarom? Het voordeel van het eten uit een kom is dat je met een lepel eet en kauwt. Kauwen is een eerste begin van je spijsvertering en heel belangrijk voor de verdere gang naar je darmen. Deze smoothie is dus dikker zodat je hem eet als een soep.


Hoe maak je de groene smoothiebowl?

Ingrediënten:

  • 2 handen spinazie
  • 1 banaan
  • 150 ml magere kwark
  • 125 gram bevroren mango (half bakje)
  • 1 el hennepzaad
  • 1 of 2 el kokosrasp

Een smoothiebowl hoort lekker dik te zijn, zodat je plakjes banaan erop blijven liggen. Ja, echt?  Nee joh, wat jij wilt. Wil je hem lekker dik, gebruik dan kwark. Mag hij dunner, dan kun je ook plantaardige melk of yoghurt gebruiken. En de bevroren banaan en mango helpen ook om hem dikker te maken. Omdat je een smoothie bowl niet drinkt, vind ik het persoonlijk wel fijner als hij dikker is. Ik gebruik daarom kwark.

Het maken van de smoothie is vrij gemakkelijk, meng de banaan, mango, spinazie met de kwark in de blender. Doe er de hennepzaad en kokosrasp door en je smoothie voor het kommetje is klaar! En tuurlijk mag je hem nog afmaken met plakjes banaan, kokosrasp en hennepzaad als topping, maar het hoeft niet.

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Dikke havermoutpannenkoeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chiapudding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Granola met appel uit de oven

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.