Let it go – hoe doe je dat loslaten?

Let it go – hoe doe je dat loslaten?

‘Laat het los’ is onder vrouwen toch wel de meest gemaakte gedachte of opmerking. Van een goed voornemen voor jezelf, tot een goed advies voor je beste vriendin. Eind vorig jaar heb ik met een mede-cursist mijn eigen geboorte in kaart gebracht. Eén van de dingen wat daar uit kwam, is dat ik meer moest los laten. En dan denk ik ‘al weer’, ja want je hoort het gewoon heel vaak. Oké, wat moet ik dan loslaten. Vaak zijn het niet zulke leuke herinneringen uit het verleden, mijn kids, mijn gedachten, ongerust zijn om vrienden of familie. Zo noem ik er maar een paar.

Het woord ‘loslaten’ 

Denk eens na over het woord loslaten. Wil dat zeggen dat je iets niet meer mag vasthouden. Dat je altijd maar ‘vrij’ bent, in gedachten en dingen. Als ik dan verder nadenk over de dingen die ik moest loslaten, bedacht ik dat ik ze achter mij moest laten. 

Dus LAAT HET ACHTER MIJ ! 

Om te pinnen:

Quote laat gaat wat was Accepteer wat is Omarm wat komt

Geen zorgen meer maken over dingen die er gebeurd zijn. Je kunt het niet meer veranderen, dat is één ding wat zeker is. En bedenk; had je iets achteraf anders gedaan? Zie het dan als een les. Maar pijnig jezelf niet. Het is gebeurd, klaar. Laat het achter je. 

En zijn het dingen in het heden? Vraag jezelf dan af, kan ik er iets aan veranderen? Nee, laat het dan ook gaan. Neem als gemakkelijk voorbeeld het weer. Er is niets aan te veranderen, als het regent, regent het. Geniet weer extra als de zon schijnt.  Kun je het veranderen, maar doe je dit bewust niet? Laat het dan ook gaan. Maar kun je iets veranderen, doe dat dan ook!

Dit was in een vogelvlucht mijn gedachten over loslaten. Wat heerlijk om soms mijn gedachten op papier te mogen zetten en dat je het ook nog leest ;).

Misschien vind je dit ook interessant?

lekkere ijsjes op een terras in Frankrijk
Moeite met loslaten in de zomervakantie
Alles wat je aandacht geeft groeit


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.