Courgetterolletjes met ricotta en spinazie

Courgetterolletjes met ricotta en spinazie

Een favoriet recept dat ik vroeger veel maakte is cannelloni, pasta in pijpjesvorm. Die maakte ik met pastasaus met gehakt of met ricotta en spinazie. Maar wil je meer groenten en minder koolhydraten eten, vervang dan de cannelloni door courgette. Snij de courgette heel fijn met een kaasschaaf en rollen maar!

Recept courgetterolletjes met ricotta en spinazie

Ingrediënten voor 3-4 personen:

 • 250 gram ricotta
 • 1 courgette
 • 200 gram verse spinazie
 • 1 ui
 • 8 zongedroogde tomaten
 • halve pot van passata di pomodoro (van 690 ml)
 • Italiaanse kruiden
 • bol mozzarella

Snipper de ui fijn. Bak deze in de pan. Voeg de spinazie toe en laat deze in zeker 5 minuten slinken. Meng de ricotta met de fijn gesneden zongedroogde tomaten. Verwijder het vocht van de spinazie. Snij deze fijn en meng door de ricotta.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 C.

Maak de courgette schoon, schillen is niet perse nodig. Doe je dit wel, hak dan die schil fijn en voeg het later toe aan de passata. Gebruik een kaasschaaf om courgetteplakjes te maken. Leg een flinke lepel van het ricottamengsel in een courgetteplakje en rol hem op.

Courgetterolletjes gevuld met ricotta en spinazie, halverwege het recept.
We zijn halverwege

In een ingevette ovenschaal leg je de passata di pomodoro, gemengd met de gehakte courgetteplak en een eetlepel Italiaanse kruiden. Op de saus leg je de courgetterolletjes. Daarboven op leg je heel dun gesneden mozzarella.

De schaal gaat 30 minuten in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

courgetterolletjes met ricotta en spinazie

Misschien vind je dit ook lekker?

ovenschotel met gehaktballetjes
Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)
plaattaart broccoli serranoham (2)
Plaattaart met broccoli en serranoham
shakshuka
Shakshuka


20 thoughts on “Courgetterolletjes met ricotta en spinazie”

 • Hallo Liesbeth
  Misschien heb ik er over heen gekeken, maar voor hoeveel personen is het recept van de courgette rolletjes?
  Groeten,
  Greet

 • Dag Greet, We hebben gesmuld van de courgetterolletjes Ik heb bij de tomatensaus 250gram geruld gehakt gedaan en de courgetteplakjes op de grillplaat gelegd (eerst de plakjes in geolied met olijfolie)
  Ik ga het zeker nog een keer maken.

  Groetjes Cathy

  • Hai Cathy,
   Wat fijn om te horen! Dank je voor je reactie en aanvulling voor het gehakt en het grillen van de courgetteplakjes.
   Groet,
   Liesbeth

  • Hai Jeannette, Ik gebruik zelf die van het merk Royal graag, als ik het goed heb zonder zonnebloemolie. Gezonde groetjes Liesbeth

 • Gisteren gemaakt, groot succes, erg lekker. Deze schotel gaat zeker vaker op het menu! Heb wel met de uien een paar tenen knoflook toegevoegd en 4 gehaktballen aan de 490 grams pot tomatensaus. En behalve de mozzarella ook nog gorgonzola als topping. Erg lekker!

 • ‘gooi het eerste plakje weg’ ? Gewoon fijnsnijden en door de passata roeren. Zonde! Maar een erg lekker recept en al meerdere keren gemaakt!

  • Je hebt helemaal gelijk, dat is ook hartstikke zonde. Tegenwoordig gebruik ik ook vaker de schil.
   En fijn dat het je goed bevalt. Leuk om te lezen. Gezonde groetjes Liesbeth

  • Bedankt voor je vraag ! Je hebt gelijk, dat staat niet duidelijk in de tekst. Ik heb de tekst aangepast. Maar je hoeft het niet perse te schillen. Doe je dit wel, maak dan de schillen fijn voor in de passata. gezonde groetjes Liesbeth

 • Heerlijk gegeten! Heb er nog kappertjes, en knoflook doorgegaan en de zongedroogde tomaatjes eruit gelaten, want die had ik niet in huis. Mijn man houdt niet van geitenkaas, dus die kreeg wat anders, maar bij mij komt deze vegetarische schotel maandelijks terug, misschien zonder de mozzarella en met geraspte geitenkaas bovenop, want ik ben lactosevrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.