Zelf je naanbrood maken

Zelf je naanbrood maken

Een luchtige naanbrood is zo lekker. En helemaal diegene die je zelf heb gemaakt. Het is echt niet moeilijk. Hij moet alleen even een uurtje rijzen. Ik verwar naanbrood nog wel eens met platbrood. Platbrood, ook wel lavash of flatbread genoemd, is gewoon met water. Naanbrood word gemaakt met yoghurt, wat zorgt dat het nog meer rijst.

Recept naanbrood

Dit heb je nodig voor 4 broodjes:

  • 250 gram speltbloem, met extra voor je handen
  • 3 gram gist
  • 100 ml warm water
  • 1 el suiker
  • 80 gram (Griekse) yoghurt
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout

Voeg de suiker, gist en water met elkaar en laat minimaal 10 minuten staan. Je zult zien dat het gaat schuimen. Voeg nu de (Griekse) yoghurt toe aan het water en meng. Meng apart het bloem met zout en bakpoeder. Hierbij gaat ook het water/ yoghurt mengsel. Mengen met een vork of je handen. Doe met een theedoek over de schaal. en laat het minimaal een uur op een warme plek staan.

Het deeg verdeel je in vier bollen. Dit doe je het makkelijkst met wat bloem of meel op het deeg en je handen. Spreid de deeg met je handen tot de vorm of rol ze plat. Dit gaat minimaal 5 minuten op de grill. Hij laat vanzelf los. Draai hem pas om als de onderkant bruine strepen heeft. Snij voor de zekerheid door de midden om te kijken of het gaar en droog is van binnen.

Gezondere versie: maak hem ook eens met de helft speltmeel en speltbloem.

Lekker bij Kip Korma. Of shakshuka of groene curry, zie de recepten hieronder.

Om te bewaren op Pinterest:

naanbrood door de midden gesneden

Misschien vind je dit ook lekker?

groene curry met jackfruit en groenten in een schaaltje
Groene curry met jackfruit
shakshuka in een wokpan
Shakshuka met oranje groenten
meerdere kwark broodjes
Kwarkbolletjes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.