Quinoa met zalm, courgette en pesto

Quinoa met zalm, courgette en pesto

De combinatie van zalm, courgette en pesto is erg lekker. In een quiche of pasta. Maar met quinoa had ik het nog nooit gemaakt. En dat is uiteraard ook lekker. In plaats van quinoa kun je natuurlijk ook couscous of bulgur gebruiken. Ik heb zelf altijd van die periodes. Dan weer couscous, dan weer bulgur of quinoa. Je kunt ze gelukkig ook makkelijk met elkaar vervangen.

Recept quinoa met zalm, courgette en pesto

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gram quinoa
  • 1 courgette
  • goed stuk zalm (250-300 gram)
  • 250 gram trostomaatjes
  • 2 el pesto

Snij de courgette in blokjes. Stoom de zalm in een stoommandje voor 15 minuten. Haal de zalm eruit en voeg nu de courgette toe en laat het in ruim 5 minuten gaar stomen. Geen stoommandje, in de oven gaat het ook. Leg dan de zalm in een ovenschaal op een beetje olie. Dit gaat in een voorverwarmde oven op 180 graden, zo’n 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de courgette toe.

Maak in de tussentijd de quinoa klaar, zoals op de verpakking staat. Snij ook de tomaatjes door de midden. Voeg nu alles door de quinoa – dus de uit elkaar getrokken zalm, tomaatjes, courgette en pesto.

De quinoa kun je natuurlijk ook vervangen door couscous of bulgur. Benieuwd naar het verschil tussen couscous, quinoa en bulgur?

Om te bewaren op Pinterest:

Quinoa met zalm, courgette en pesto

Misschien vind je dit ook lekker?

quiche met zalm en pesto
Quiche met zalm, courgette en pesto
Couscous met gehakt, groenten en feta (1)
Couscous met gehakt, groenten en feta
gezonde bowl met quinoa zalm en avocado
Gezonde bowl met zalm en avocado

Soortgelijk

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Eet jij al wekelijks een dag vegetarisch? Steeds meer mensen veranderen dit naar één dag in de week vlees eten. Gelukkig is het nu niet gek meer om te zeggen dat je steeds minder vlees eet. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen, zoals het dierenwelzijn, […]

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.