Groentelasagne (koolhydraatarm)

Groentelasagne (koolhydraatarm)

Op zoek naar een gezonde versie van lasagne? Probeer dit recept van groentelasagne, deze koolhydraatarme lasagne is echt heerlijk. En je krijgt in één keer zoveel groenten binnen, echt geweldig. Oh, en ik wil hiermee niet zeggen dat je geen koolhydraten mag eten. Want er zijn ook goede koolhydraten, bijvoorbeeld groenten en fruit. Maar de pasta gemaakt van tarwe geeft bij veel mensen klachten. Niet iedereen heeft dit door, maar klachten als een opgeblazen gevoel, diarree of vermoeidheid kunnen door de tarwe pasta’s komen. Groenten zijn dus ook koolhydraten, maar zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en zijn lief voor je darmflora.

Recept voor groentelasagne

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 aubergine
 • 1 courgette
 • 2 a 3 wortels
 • 4 vleestomaten
 • 1 rode puntpaprika
 • 500 gram rundergehakt
 • 2 kleine uien (of 1 grote)
 • 2 knoflooktenen
 • 1 blokje vleesbouillon (zonder E-nummers)
 • 500 ml passata di pomodore
 • Italiaanse kruiden (naar eigen idee)
 • 1 bol mozzarella

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200C. Maak lange dunne plakken van de courgette en aubergine. Met een scherp mes, of voor nog dunnere plakken met een kaasschaaf. Snij de tomaten in plakken en snipper de ui, knoflook en paprika.

Rul het gehakt met de uien, paprika, wortel en knoflook in de pan. Doe tomatensaus, 400 ml heet water en het bouillonblokje en kruiden erbij en laat voor zo’n 10 minuten pruttelen. Vul nu de (ingevette) ovenschaal met een laagje gehaktsaus, daarna met de plakken groenten. Maak 3 lagen, met elk tomaat, aubergine of courgette. Als laatste laag weer gehaktsaus met daarover de mozzarella.

De lasagne is na 30 minuten klaar. Smullen maar !

Tips:

 • De saus is dunner dan bij een normale lasagne, hou hier rekening mee.
 • Heeft de man in huis liever wel lasagnebladen, verdeel dan de ovenschaal voor de helft of een derde mét lasagnevellen.
 • Willen jullie alleen minder lasagnebladen eten, dan kun je ook 1 of 2 groentelagen vervangen door lasagnebladen. Vervang dan de aubergine met 3 of 6 lasagnevellen.
 • Vegetarisch? Vervang het gehakt dan door 400 gram (gemengde) champignons en bak ze mee met de ui, knoflook en wortels.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

ovenschotel met gehaktballetjes en groenten
Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)
Courgetterolletjes met ricotta en spinazie
Courgetterolletjes met ricotta en spinazie
linzen ovenschotel met zoete aardappel
Linzen ovenschotel

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.