Stamppot met zoete aardappel en sla

Stamppot met zoete aardappel en sla

Een snelle stamppot, deze stamppot met zoete aardappel en sla. Je ziet het goed, geen gewone aardappel. Huh een stamppot zonder aardappel? Ja, dat heeft een reden, namelijk minder gewone aardappels eten. Aardappelen bevatten lectinen, dit zijn eiwitten die de spijsvertering verstoren. Goed idee dus om vaker zoete aardappel te eten.

Dit is een heel makkelijk gerecht, ook ideaal voor een doordeweekse dag. Alleen de aardappel kook je, de rest gaat er rauw in.

Hoe maak je de stamppot met zoete aardappel en sla?

Ingrediënten:

  • 3 grote zoete aardappelen
  • stevige sla, bijvoorbeeld romaine sla of ijsbergsla
  • 1 half bakje hüttenkäse
  • 1 klein uitje
  • 2 knoflooktenen
  • vegetarische spekjes

Schil de zoete aardappel en maak er blokjes van. Kook ze in zo’n 15 minuten gaar. Zorg in de tussentijd dat de ui en knoflook fijn zijn gesneden, deze gaan ongekookt door de stamppot. Daarna de sla wassen en in reepjes. Ik gebruikte romaine sla, 2 van die kleine lange kropjes. Gebruik in ieder geval een stevige sla, zo blijft het lekker stevig in de stamppot.

Stamp als eerste de aardappelen en voeg daarna de spekjes, sla, ui, knoflook en hüttenkäse toe. Beetje mengen en klaar ben je. Voor de spekjes heb ik de vegetarische spekjes van de Vegetarische Slager genomen, een aanrader!

Om te pinnen:

stamppot zoete aardappel met sla

Misschien vind je dit ook lekker?

hutspot met draadjesvlees
Hutspot met draadjesvlees
Spruitjesstamppot
Spruitjesstamppot
panzanella salade
Panzanella salade

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.