Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is.

Recept quiche met spinazie en zoete aardappel

Dit heb je nodig voor 3-4 personen:

  • 3-4 zoete aardappels
  • 5 filodeeg plakken
  • 1 grote ui
  • 200 gram spinazie
  • 6 plakken geitenkaas
  • 5 eieren
  • 200-250 ml (plantaardige) room
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper

Kook de zoete aardappels in schil, voor ongeveer 15 minuten. Laat ze even staan om af te koelen. Haal ook op tijd de filodeeg uit de vriezer en leg er een licht vochtige theedoek over.

Bak nu de gesnipperde ui in een pan met wat olie. Voeg de kruiden komijn en paprikapoeder toe en bak even mee. Nu kan de spinazie erbij en laat je het slinken tijdens het bakken. Meng ondertussen de eieren, room en peper met elkaar. Maak ook de zoete aardappel klaar. Eerst haal je de schil eraf met de hand. Snij ze in grove plakken of stukken en voeg bij de spinazie en zorg dat het goed gemengd is.

Leg de filodeeg in een quichevorm. Tussendoor smeer je er wat olie over. Nu gaan de groenten erop, met daarna het eimengsel. Drapeer de filodeeg iets terug in de quichevorm. En verdeel de geitenkaas erover. Je kunt hier trouwens ook feta of mozzarella gebruiken.

De quiche gaat 30 minuten in de oven. Controleer of het ei goed gestold is, en de geitenkaas een kleurtje heeft.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Quiche met pompoen en paprika
Groene curry quiche (vegetarisch)
plaattaart broccoli serranoham (2)
Plaattaart met broccoli

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]2 thoughts on “Quiche met spinazie en zoete aardappel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.