Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is.

Hoe maak je de quiche?

Dit heb je nodig voor 3-4 personen:

Kantoor en schoolKantoor en school
  • 3-4 zoete aardappels
  • 5 filodeeg plakken
  • 1 grote ui
  • 200 gram spinazie
  • 6 plakken geitenkaas
  • 5 eieren
  • 200-250 ml (plantaardige) room
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper

Kook de zoete aardappels in schil, voor ongeveer 15 minuten. Laat ze even staan om af te koelen. Haal ook op tijd de filodeeg uit de vriezer en leg er een licht vochtige theedoek over.

Bak nu de gesnipperde ui in een pan met wat olie. Voeg de kruiden komijn en paprikapoeder toe en bak even mee. Nu kan de spinazie erbij en laat je het slinken tijdens het bakken. Meng ondertussen de eieren, room en peper met elkaar. Maak ook de zoete aardappel klaar. Eerst haal je de schil eraf met de hand. Snij ze in grove plakken of stukken en voeg bij de spinazie en zorg dat het goed gemengd is.

Leg de filodeeg in een quichevorm. Tussendoor smeer je er wat olie over. Nu gaan de groenten erop, met daarna het eimengsel. Drapeer de filodeeg iets terug in de quichevorm. En verdeel de geitenkaas erover. Je kunt hier trouwens ook feta of mozzarella gebruiken.

De quiche gaat 30 minuten in de oven. Controleer of het ei goed gestold is, en de geitenkaas een kleurtje heeft.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Quiche met pompoen en paprika
Groene curry quiche (vegetarisch)
plaattaart broccoli serranoham (2)
Plaattaart met broccoli

Soortgelijk

Ravioli uit de oven

Ravioli uit de oven

Ravioli ut de oven is een makkelijk gerecht. Voor de doordeweekse avond. En met genoeg groenten. En lekker. Je kunt trouwens voor dit gerecht elke gevulde pasta gebruiken. Recept ravioli uit de oven Wat heb je nodig voor 3-4 personen? 750 gram verse ravioli (of […]

Plaattaart met zoete aardappel en bieten

Plaattaart met zoete aardappel en bieten

Dit gerecht maakte ik op de verjaardag van onze oudste zoon. Hij had al 2 jaar zijn verjaardag niet groots kunnen vieren, dus het was weer fijn om iedereen tegelijk te kunnen uitnodigen. Op een verjaardag maak ik vaak meerdere hapjes voor het buffet. Soep, […]2 thoughts on “Quiche met spinazie en zoete aardappel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.