tomatentapenade

Hoe maak je zelf tomatentapenade?

Zelf tomatentapenade maken is niet moeilijk. Maak het jezelf nog makkelijker door een potje zongedroogde tomaten mét knoflook en kappertjes te gebruiken.

Bijna wekelijks eten wij ‘hapjes bij de kleine tafel’. Dus gewoon eten tijdens een spannende film. Nee, eten voor de buis is eigenlijk niet goed.Ook ik doe dit wel eens. En bij die hapjes eten we graag stokbrood met hummus of tapenade. Natuurlijk zelf gemaakt!

Hoe maak je de tomatentapenade?

Ingrediënten:

  • 1/2 glazen potje zongedroogde tomaten met knoflook en kappertjes
  • 10-15 groene olijven
  • handje pijnboompitten
  • beetje citroensap

Doe de zongedroogde tomaten, olijven, 2 knoflooktenen, de pijnboompitten, 2 eetlepels olijfolie en een lepel aan kappertjes gaan in een kleine keukenmachine. Ik zeg kleine, want ik gebruik hiervoor mijn kleine keukenmachine. Ja, ik heb een grote en een kleine, luxe he! Maar heb je alleen een grote, prima natuurlijk.

Hoeveel tomaten en olijven? De helft aan hoeveelheid van de tomaten zijn de olijven. En wil je veel maken – voor een feestje of verjaardag – dan gebruik je een heel potje zongedroogde tomaten of nog meer.

Meng alle ingrediënten in de keukenmachine. Voeg er citroensap bij als je het langer dan één dag wilt behouden.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.